elyankes Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Hej szykuję się do trekingu kilkudniowego, zastanawiam się nad sensem zakupu bokserków z wełny merino, są one trochę drogawe po w granicach 100-150zł, co o tym sądzicie? Jest to ostatni element mojej garderoby, który do grupy wełniaków nie należy. Biorę pod uwagę jego właściwości bakteriobójcze w głównej mierze. Zamierzam iść od połowy września i spać po schronach. Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Jeśli chodzi o bieliznę to kupuję najbadziewniejsze (czyt. najtańsze) produkty majtopodobne - syntetyk będzie lżejszy niż wełna no i z pewnością nie będzie gryzł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elyankes Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 A jak z praniem i smrodem ? Podasz jakiś przykładzik takich majtców ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Takie coś noszę ostatnio - i w sumie materiał jest na tyle szybkoschnący, że można zanurzyć w strumieniu, by po godzinie w słoneczny dzień mieć suche majty (gdy je np. przyczepisz klipsem do plecaka) https://allegro.pl/oferta/f4479-norde-bielizna-kompresyjna-meska-xxl-10528610658 Mam też jakieś majty ze srebrnych nici (w prezencie dostałem, sam bym se nie kupił ;P) i wydaje mi się, że pod kątem higieny nie różnią się zanadto... Z resztą ja w górach tracę węch i wszystko mi pachnie piwem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elyankes Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Dobra, teraz kolejne pytanko, muszę jeszcze zaopatrzeć się w mały i lekki sprzęt do spania. Waga i kompaktowość jest na pierwszym miejscu. Jednak nie chciałbym na całość wydać więcej jak 700-1000ziko Myślałem nad materacem, mam mały plecak niestety, 38 litrów więc muszę oszczędzać miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Ja ostatnio gustuję w hamaku, ale w wyższych górach niekoniecznie łatwo jest go rozłożyć Małe i lekkie są bivybagi - przy czym wysoka kondensacja i kiepska ochrona przed deszczem to chleb powszedni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elyankes Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Spanko i tak będzie w schronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 W jakim schronie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 @elyankes jak jeszcze nie nabyłeś, to zerknij na FUSION Brubecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi