Jędrek Opublikowano 7 Października Udostępnij Opublikowano 7 Października Wrzesień, pogodna sobota, tłumy wszędzie. Gdzie by tu pójść? Już wiem Ale na początek te kilkadziesiąt km trzeba jednak przejechać. Godzina już niezbyt wczesna, parking, choć duży, to zapchany prawie na maksa. No ale za to autko na szczęście nieduże, więc gdzieś się tam zawsze wciśnie. Najpierw zresztą bez sensu zrobiłem rundkę na parking bliższy dzisiejszemu punktowi wyjścia na szlak, ale tam już zgodnie z przewidywaniami był full max. Chodźmy więc 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 7 Października Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października Powoli zaczyna się robić pod górkę, ale nieprzesadnie, nie trzeba więc przesadnie patrzeć pod nogi Cdn. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 10 Października Udostępnij Opublikowano 10 Października O kurde, nie wierzę. @Jędreknapisal cos wiecej( niewiele ale wiecej) niż to, że był. Ale zdjęcia dal świetne. Opowiadaj, pokazuj, nie ubędzie Ci 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 10 Października Udostępnij Opublikowano 10 Października @Jędrekcoś długo przez ten las idziesz, niedźwiedź Cię zjadł? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 10 Października Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 3 godziny temu, Fibi napisał(a): @Jędrekcoś długo przez ten las idziesz, niedźwiedź Cię zjadł? Coś w tym roku słabo z misiami, żadnego nie spotkałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 10 Października Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października (edytowane) I tak powoli, spacerkiem, docieram do celu. Nie zdążyłem się jeszcze dobrze rozejrzeć gdy od strony Grzesia nadjechało troje rowerzystów. Zatrzymali się na chwilę po czym śmignęli w dół, szlakiem którym podchodziłem. Potem, już schodząc, w wielu miejscach widziałem ślady hamowania. Widoki z przełęczy są ograniczone, na szczyt Osobitej nie podchodziłem, bo przecież nie wolno Oprócz zakazów, jest nawet i szlaban , a po jego prawej stronie ... ścieżka, ładnie wydeptana, oczywiście przez filanców - jeden schodził nawet z góry ze złapanym tam dzieckiem, na oko ośmio, dziewięcioletnim. Biedny dzieciak, pewnie jagódek chciał nazbierać dla chorej matki. Lecz dura lex, sed lex ... W sumie podczas mojego około godzinnego pobytu na przełęczy, 7 osób weszło lub zeszło z Osobitej, czyli pilnują ostro Na niektórych fotkach widać zresztą tych strażników - wszyscy ładnie przebrani za turystów. cdn. Edytowane 10 Października przez Jędrek 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Października Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października Choć czasy takie że czasu brak to najwyższy czas dokończyć to co się zaczęło, korzystając z chwili czasu oczywiście. Czyli w uzupełnieniu kilka widoczków z przełęczy i powrotu do punktu wyjścia. Cała wycieczka dosyć przyjemna, ale raczej nie planuję powrotu w to miejsce. W sumie poszedłem by zaliczyć za dnia - bo jak już wspominałem w innym wątku, szedłem tamtędy dawno temu, po ciemku, w drodze z Grzesia. I zaliczone 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 20 Października Udostępnij Opublikowano 20 Października @Jędrekw kolejne dni były też inne wycieczki? Czy to był.krotki wypad? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Października Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 4 minuty temu, wjesna napisał(a): @Jędrekw kolejne dni były też inne wycieczki? Czy to był krotki wypad? Króciutki, 24 dni. No ale co zrobić, trzeba brać życie jakie jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 20 Października Udostępnij Opublikowano 20 Października 1 minutę temu, Jędrek napisał(a): Króciutki, 24 dni. No ale co zrobić, trzeba brać życie jakie jest E no to rzeczywiście krótko, nawet żeś się herbaty nie zdążył napić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Października Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października (edytowane) 15 minut temu, wjesna napisał(a): E no to rzeczywiście krótko, nawet żeś się herbaty nie zdążył napić Dosłownie, ledwom się obejrzał, a już byłem z powrotem na A1 w kierunku Gdańska. No ale tak to już jest, z wiekiem czas coraz szybciej płynie. Edytowane 20 Października przez Jędrek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 20 Października Udostępnij Opublikowano 20 Października @Jędreka nie kusiło Cię zrobić pętlę przez Grzesia i powrót inną doliną? Liczę, że z pozostałych 20 dni też coś pokażesz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Października Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2 minuty temu, Fibi napisał(a): nie kusiło Cię Za późno było, a ja ganiać po górach nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Października Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października (edytowane) 12 minut temu, Fibi napisał(a): coś Coś na pewno. Zresztą coś już pokazałem, np. spacerek po Ornaku. Edytowane 20 Października przez Jędrek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 22 Października Udostępnij Opublikowano 22 Października W dniu 20.10.2024 o 19:37, Jędrek napisał(a): Coś na pewno. Zresztą coś już pokazałem, np. spacerek po Ornaku. A Dolinę ku Dziurze @Jędrek zaliczyłeś? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 22 Października Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 6 godzin temu, Mnich Admin napisał(a): A Dolinę ku Dziurze @Jędrek zaliczyłeś? Ostatnio w zeszłym roku. I nawet tam było sporo ludzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi