barbie609 moder Opublikowano 14 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2024 Pogoda jest dla wariatów ale ruszyć się gdzieś trzeba. Na Podhalu tłumy się kotłują więc trzeba jechać tam gdzie są jeszcze puste dzikie szlaki. Kiedyś była Magura Witowska i było ekstra więc trzeba kontynuować eksplorację pasma przedtatrzańskiego. Ruszamy vis,a,vis Magury czyli za drogę na górę która zwie się Skorusina .Nad ranem w NT wściekle leje ale prognoza mówi ,że tam coś może spaść ok 14-tej. Z parkingu ruszamy ok 9.05 , na 14 chcemy być już na dole. Dokoła pełno mgieł, słońce coś próbuje walczyć co przekłada się na całkiem fajne efekty , chociaż widoczki nie rewelacyjne . podchodzimy pięknymi polanami im wyżej tym więcej niebieskiego docieramy do lasu , szlak robi się stromy , rozmyty i śliski , jest taki typowo słowacki potem grzbietem docieramy na szczyt , jest wściekle gorąco a na szlaku efekt @vatra jest ładnie w końcu docieramy na szczyt po drabince na wieżę niestety widoki z wieży bardzo fragmentaryczne popasamy w wiatce , herbatka kanapka i oczywiście pozdrowienia dla tych co na szlaku pamiętając o przepowiedni schodzimy tak aby zdążyć na parking przed 14-tą w zejściu też są widoczki @Mnich Admin to tam byliśmy o tam .... zgodnie z planem docieramy na parking , Wiesiek sfocił parę motyli będą w odpowiednim wątku. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 15 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2024 Bardzo przyjemna wycieczka. Masz @barbie609 moder talent do wynajdowania nieoczywistych, ale interesujących szlaków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 15 Lipca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2024 40 minut temu, jaaga76 napisał: talent do wynajdowania nieoczywistych, ale interesujących szlaków. to nie tylko ja moje szczęście też lubi badać mapy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 15 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2024 17 godzin temu, barbie609 moder napisał: Skorusina Miejsce mi kompletnie nieznane, tymbardziej dobrze o nim poczytać i pooglądać zdjęcia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 16 Lipca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2024 Dnia 15.07.2024 o 09:51, wjesna napisał: Miejsce mi kompletnie nieznane, myślę ,że przejeżdżałaś wielokrotnie obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 16 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2024 23 minuty temu, barbie609 moder napisał: myślę ,że przejeżdżałaś wielokrotnie obok No wlaśnie- obok. I nie wiedziałam, że istnieje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 16 Lipca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2024 z Oravic idą trzy fajne trasy https://mapa-turystyczna.pl/route/4b8f https://mapa-turystyczna.pl/route/3xyrs https://mapa-turystyczna.pl/route/3xyrr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi