dzieju Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja Dzień dobry, jakie polecacie trasy z Zuberca (albo inną ciekawą miejscówkę Tatr Słowackich Zachodnich) w kierunku Polski (tak aby docelowo wylądować na Polanie Chochołowskiej)? Przy okazji, czy ma ktoś przerobiony transport z PKP Zakopane na słowacką stronę. Konkretnie chodzi o dojazd do Suchej Góry (na granicy) albo dalej do Zuberca (wyjście na szlaki)? Z góry dziękuję Wszystkim za podpowiedzi. Pozdrawiam, Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja Cześć, 1) Doliną Łataną na Grzesia lub 2) Rohacką na przełęcz Zabrat i dalej na Rakonia a najlepsza trasa(3) to na przełęcz Smutną i dalej przez Rohacze i Wołowiec. Są jeszcze lepsze trasy ale trzeba by startować w nocy a tego nie zrobisz bez samochodu. Generalnie bez samochodu nic się nie zrobi w Zachodnich. Może się coś zmieniło ostatnio ale nie wiem bo nie obserwuję. Zawsze korzystam z własnego auta. Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja 7 godzin temu, dzieju napisał: Przy okazji, czy ma ktoś przerobiony transport z PKP Zakopane na słowacką stronę. Konkretnie chodzi o dojazd do Suchej Góry (na granicy) albo dalej do Zuberca (wyjście na szlaki)? niestety @peter1ma rację , jedyna w miarę pewna forma transportu to własny samochód.O ile na wschód powoli pojawiają się połączenia np Nowy Targ Smokowiec to na zachód dalej bida. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja Zachodnie Tatry po słowackiej stronie? Bez auta to czysty masochizm. Straciłem nadzieję na to że sytuacja kiedykolwiek się wyraźnie poprawi. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 29 Maja Udostępnij Opublikowano 29 Maja Dnia 26.05.2024 o 22:30, Jędrek napisał: Zachodnie Tatry po słowackiej stronie? Bez auta to czysty masochizm. Straciłem nadzieję na to że sytuacja kiedykolwiek się wyraźnie poprawi. A będziesz może w sierpniu? Skorzystasz z mojego auta i gdzieś się skoczy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 29 Maja Udostępnij Opublikowano 29 Maja 12 godzin temu, peter1 napisał: A będziesz może w sierpniu? Skorzystasz z mojego auta i gdzieś się skoczy... Czerwiec i wrzesień, od lat. Autko mam swoje. Ale dzięki za propozycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi