Mnich Admin Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Co sądzicie o odzieży z wełny merynosów? Używacie jej podczas tatrzańskich eskapad? Jeśli tak, to podzielcie się swoimi doświadczeniami. Ja mam kilka par skarpet (lekkie, średnie i grube) i powiem Wam, że to najlepsze skarpety na górski trekking. Świetnie amortyzują, dobrze odprowadzają wilgoć i - chyba co najważniejsze i za co są najbardziej chwalone - nie łapią brzydkich zapachów Są fajnie wykonane i przyjemne dla skóry. Polecam, komfort dla stopy jest nieziemski. Ważne, żeby składzie było co najmniej 60 proc. merino wool. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 17 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Ja mam jeszcze t-shirt z merino. I używam go, jako pierwszą warstwę, raczej w chłodniejszych miesiącach. Latem wolę syntetyki. Szybciej schną, lepiej odprowadzają. Choć na pewno szybciej łapią zapachy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Z wełny merynosa mam bieliznę termoaktywną, używam jako pierwszą warstwę w zimie na narty, na to tylko lekki polar. Sprawdza się bardzo dobrze. Jest ciepła, ubieram gdy temperatura spada dużo ponizej zera inaczej mozna się ugotować. Dobrze odprowadza wilgoć. Na wędrówki górskie dla mnie raczej za ciepła. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwojo Opublikowano 3 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Koszulkę testuje po raz pierwszy w tym sezonie zimowym. Po dwóch wędrowkach jestem bardzo zadowolony. Komfort cieplny wysoki, brak uczucia przepocenia. Być może 2 wędrówki to za mało ale nie musiałem się "dozbrajać" w kolejne w-wy na postojach. Na chwilę obecną polecam na zimę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi