peter1 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Zakładam temat bo przyda się też na przyszłość. Nie udało mi się wejść na Wielką Buczynową Turnię w tym roku ale byłem blisko(pod kopułą szczytową, słynnym uskokiem). Zamierzam tam wrócić i spróbować bez plecaka(na Mięguszu się udało). Na Małej Buczynowej i Orlej Baszcie byłem. Pod Budzową Igłą także. Samych Buczynowych Turni(2184 i 2172) chyba nie trzeba nikomu przedstawiać, znajdują się na Orlej Perci ale szlak je omija. Tereny Buczynowych słyną z kruszyzny więc trzeba szczególnie uważać. Orla Baszta(2175) Koszysta i Orla Baszta pod Orlą Basztą na Baszcie, widok na Buczynowe Turnie Skrajny Granat z Baszty Czarne Ściany i Granaty Buczynowe Koszysta z Baszty Wierch pod Fajki, Pańszczycka Turnia i Żółta Turnia z Baszty Granaty i Orla Baszta z grani Czarne Ściany i 2 Granaty Budzowa Igła, po lewej Orla Baszta CDN... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 22 godziny temu, peter1 napisał: Zakładam temat bo przyda się też na przyszłość. Nie udało mi się wejść na Wielką Buczynową Turnię w tym roku ale byłem blisko(pod kopułą szczytową, słynnym uskokiem). Zamierzam tam wrócić i spróbować bez plecaka(na Mięguszu się udało). Na Małej Buczynowej i Orlej Baszcie byłem. Pod Budzową Igłą także. Ty już chyba wszędzie byłeś. Z tego wpisu widac, że masz ten pierwiastek który pozwala Ci na takie szalone wypady- potrafisz odpuścić. Oczywiście czekamy na cd:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 20 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 i kilka następnych: Budzowa Igła kawałek Orlej Wielka Buczynowa(uskok na kopule szczytowej po lewej) Czarne Ściany i 2 Granaty Skrajny Granat, Orla Baszta, Wierch pod Fajki, Pańszczycka Turnia i Budzowa Igła na grani pod Buczynową Żółta Turnia na grani kopuła szczytowa z uskokiem Koszysta Skrajny Granat i Orla Baszta uskok pod kopułą Koszysta CDN... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 W tym roku tam nie dotarłem więc sobie chociaż popatrzę na jeden z ulubionych rejonów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 15 godzin temu, wjesna napisał: masz ten pierwiastek który pozwala Ci na takie szalone wypady- potrafisz odpuścić. O, to to, dokładnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 21 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 i kolejna partia(niektóre zdjęcia są podobne więc proszę o wybaczenie ;)) : Żółta Turnia Granaty i Orla Baszta tuż pod uskokiem WBT na szczycie Małej Buczynowej, po prawej Wielka Buczynowa WBT niższy wierzchołek Małej Buczynowej Krzyżne i Wołoszyn ze szczytu MBT Żółta Turnia i Czerwony Stawek MBT z Orlej Perci zbliżenie na Kołowy i Czarny CDN...(jeszcze zdjęcia z telefonu będą bo pięknie wyszły) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 25 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 i jeszcze seria z telefonu(a parę innych zdjęć zamieszczę w 'Pocztówkach' bo zapomniałem o tym temacie): na Orlej Baszcie Żółta Turnia Budzowa Igła Granaty i Orla Baszta na Małej Buczynowej Wielka Buczynowa akcja TOPR pod Krzyżnem(kobieta spadła kilkadziesiąt metrów) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi