Gość Tatromen Opublikowano 27 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Ganek Szczyt na Słowacji Opis Ganek, Wielki Ganek – trójwierzchołkowy szczyt w słowackiej części Tatr Wysokich. Położony jest w głównej grani Tatr Wysokich w miejscu, w którym zmienia ona kierunek na południowo-wschodni. Najwyższy wierzchołek Wielki Ganek ma wysokość 2462 m. Dwa niższe to Pośredni Ganek i Mały Ganek Wikipedia Wysokość n.p.m.: 2 462 m Wyniesienie: 182 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Pucha ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Tu widziany w majestacie Gerlacha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Z przełęczy na Niżnych Rysach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Ganek to oczywiście jeden z najpiękniejszych szczytów nie tylko z WKT ale w ogóle. Dorzucam parę swoich zdjęć(bo szukając Kieżmara znalazłem i Ganek:)): Widok na Rumanowy(też byłem) i Żłobisty, w tle Gerlach i Kończysta: Wysoka i Waga: Rysy i Niżnie Rysy: Młynarz i Dol.Ciężka: Podejście na Wagę z Ciężkiej: Dol.Kacza: Gerlach: i znów Rumanowy i Kończysta: 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 @peter1 wszystkie fotki super, wyprawy kozackie ... powiem Ci, że jak na jeden wypad w roku to extra wynik i plany też wielkie i interesujące, więc trzymam kciuki i czekam na relacje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 3 godziny temu, Anuś napisał: @peter1 wszystkie fotki super, wyprawy kozackie ... powiem Ci, że jak na jeden wypad w roku to extra wynik i plany też wielkie i interesujące, więc trzymam kciuki i czekam na relacje dzięki! ale oglądałaś chyba wszystkie moje posty? Bo owszem wiele robię w ciągu jednego wyjazdu ale akurat najwięcej zdjęć wrzuciłem z okresu 2016-2018, a więc z 3 wypraw. Powinienem dołączyć do Was wcześniej, mam wiele zaległości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 @peter1 widzę że masz nieźle obchodzone Tatry. W razie potrzeby można liczyć na jakieś wskazówki ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 @Zośka Pewnie, zawsze i z przyjemnością! Oczywiście w miarę moich możliwości(bo nie wszędzie jeszcze byłem). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 @peter1 ja dopiero zaczęłam pozaszlakowe wędrowanie po Tatrach więc chętnie poczytam i pooglądam Twoje relacje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 @Zośka Ja pozaszlakowo zacząłem w 2011 od Gerlacha z przewodnikiem!:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 @peter1 Gerlach z przewodnikiem mam zaliczony ale nie wspominam tego entuzjastycznie (przewodnik był okropny). Myślę że skorzystam jeszcze z oferty wejść z przewodnikiem ale jakieś łatwiejsze (np. Baranie Rogi ) chciałabym o własnych siłach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 7 minut temu, peter1 napisał: @Zośka Ja pozaszlakowo zacząłem w 2011 od Gerlacha z przewodnikiem!:) Czyli takie pierwsze wejście z przewodnikiem jest dobrym początkiem na "obeznanie" się z pozaszlakowym terenem.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 22 minuty temu, peter1 napisał: dzięki! ale oglądałaś chyba wszystkie moje posty? Bo owszem wiele robię w ciągu jednego wyjazdu ale akurat najwięcej zdjęć wrzuciłem z okresu 2016-2018, a więc z 3 wypraw. Powinienem dołączyć do Was wcześniej, mam wiele zaległości. Ile czasu trwa więc Twoja jedna wyprawa Zaległości mozna zawsze nadrobić tym bardziej, że kwarantanna narodowa się szykuje.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 @Zośka Pewnie Polak? Możesz inicjały podać i od razu będę wiedział? Z kilkudziesięciu pozaszlakowych wypraw byłem na 6 z przewodnikiem(5x ze Słowakiem). I planuję prawdopodobnie jeszcze góra 2-4x a resztę oczywiście sam(lub lepiej z kimś). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 @peter1 nie chcę tu robić nikomu antyreklamy ale jak się potem dowiedziałam to ten przewodnik nie ma najlepszej opinii. Ale to mało ważne. Piszesz że masz już na koncie kilkadziesiąt wypraw pozaszlakowych ? W takim razie widzę ze mamy tu skarbnicę wiedzy o tej dziedzinie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 7 minut temu, Anuś napisał: Czyli takie pierwsze wejście z przewodnikiem jest dobrym początkiem na "obeznanie" się z pozaszlakowym terenem.... haha, no tak. Tak wynika z tego. Ale co ciekawe- to właśnie przewodnik zmotywował mnie do chodzenia samemu gdzie się da(sam to doradzał, powiedział tak: ' po co bulić komuś np. na Hrubego jak to rzut beretem z Furkotu'). W następnym roku byłem już na Hrubym. 9 minut temu, Anuś napisał: Ile czasu trwa więc Twoja jedna wyprawa 2 tygodnie. Zawsze jestem w sierpniu na 2 tygodnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi