ania71wro Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Możecie polecić smartfony ze średniej półki, które robią ładne zdjęcia w górach? Albo odradzić te kiepskie? Muszę niestety kupić nowy telefon, przeraża mnie wielkość, bo do tej pory miałam ładnie mieszczące się w dłoni 5,9 cala (Galaxy A40). Byłam zadowolona, ale jak już kupować nowy telefon, to trochę lepszy. Nie chcę jednak wydawać więcej, niż 2 tysiące, wolę kupić za to np. lepszą kurtkę. Myślę o np. Galaxy A52, zna ktoś z Was? Wiem już, że nie mieści się do kieszeni w pasie biodrowym plecaka, ale trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 28 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 10 godzin temu, ania71wro napisał: Możecie polecić smartfony ze średniej półki, które robią ładne zdjęcia w górach? Albo odradzić te kiepskie? Muszę niestety kupić nowy telefon, przeraża mnie wielkość, bo do tej pory miałam ładnie mieszczące się w dłoni 5,9 cala (Galaxy A40). Byłam zadowolona, ale jak już kupować nowy telefon, to trochę lepszy. Nie chcę jednak wydawać więcej, niż 2 tysiące, wolę kupić za to np. lepszą kurtkę. Myślę o np. Galaxy A52, zna ktoś z Was? Wiem już, że nie mieści się do kieszeni w pasie biodrowym plecaka, ale trudno. W tym przedziale cenowym zapewne nadal Huawei p30....... oczywiście pod względem fotograficznym i biorąc pod uwagę ze wykorzystasz jego możliwości. Ale to już troche staroć wiec jeśli potrzebujesz czegoś typu: pstryknij i wstaw (bez edycji) za to z bardziej nowoczesnym telefonem to może coś innego bedzie lepsze. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania71wro Opublikowano 28 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 2 godziny temu, Lexi napisał: W tym przedziale cenowym zapewne nadal Huawei p30....... oczywiście pod względem fotograficznym i biorąc pod uwagę ze wykorzystasz jego możliwości. Ale to już troche staroć wiec jeśli potrzebujesz czegoś typu: pstryknij i wstaw (bez edycji) za to z bardziej nowoczesnym telefonem to może coś innego bedzie lepsze. Bardzo dziękuję, rzeczywiście bardzo fajny, choć nieco stary, ale i tak już niedostępny, tylko używane na Allegro. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 28 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 Ja tam się nie znam na telefonach, ale na Twoim miejscu celowałbym w jakiegoś flagowca wydanego 2-3 lata temu. Powinien się wtedy budżet zmieścić w 2k, a i gabaryty będą nieco mniejsze. Za dawnych czasów Pixele trzymały poziom, nie wiem czy wciąż jest to prawda aktualna Ale kojarzę ranking testujący powszechne modele od lat, więc możesz wybrać coś z listy, od razu mając porównanie zdjęć w warunkach laboratoryjnych - https://www.dxomark.com/smartphones/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania71wro Opublikowano 28 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 1 godzinę temu, Q'bot napisał: Ja tam się nie znam na telefonach, ale na Twoim miejscu celowałbym w jakiegoś flagowca wydanego 2-3 lata temu. Powinien się wtedy budżet zmieścić w 2k, a i gabaryty będą nieco mniejsze. Za dawnych czasów Pixele trzymały poziom, nie wiem czy wciąż jest to prawda aktualna Ale kojarzę ranking testujący powszechne modele od lat, więc możesz wybrać coś z listy, od razu mając porównanie zdjęć w warunkach laboratoryjnych - https://www.dxomark.com/smartphones/ Wielkie dzięki, masz rację, tak zrobię. Psychicznie już przekroczyłam granicę 2k Moja córka ma Pixela sprzed kilku lat i robiła piękne zdjęcia - Rohacze, Ferraty w Dolomitach. Trochę jej zazdroszczę (przede wszystkim wycieczek, ale zdjęć też), więc dopłacę do lepszego aparatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 1 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 jak i tak musisz zmienić telefon to dobre foty robi Xiaomi Mi 10T Pro mam teraz stary model 9 tej firmy i często robi ładniejsze foty niż Canon G 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania71wro Opublikowano 1 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 1 godzinę temu, J@n napisał: jak i tak musisz zmienić telefon to dobre foty robi Xiaomi Mi 10T Pro mam teraz stary model 9 tej firmy i często robi ładniejsze foty niż Canon G 16 Dziękuję. Niestety jest ogromny szukam jeszcze na razie czegoś mniejszego, cieńszego. Mój stary Powershot od dawna leży w szufladzie, bo przegrywał z Samsungiem z niższej średniej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi