Gość Opublikowano 9 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Fajna całodzienna wycieczka lipiec 2019 start w Szczyrbskim Plesie przez dolinę Młynicką na Bystrą Ławkę a powrót doliną Furkotną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna M. Opublikowano 11 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 (edytowane) Przeszłam ten piękny szlak w 2013 roku i każdemu będę go polecać. Pomimo niezbyt dobrej pogody było pięknie. Dopiero, gdy byliśmy w Dolinie Furkotnej, zaczęło powoli wychodzić słoneczko i zachód był piękny. Nie raz sobie myślałam, żeby powtórzyć ten szlak, tylko chyba już chodzę troszkę za wolno. Ciekawa jestem Agnieszka, czy poprawili łańcuchy? Jeden łańcuch tuż pod przełęczą był urwany, ot wisiała sobie taka dłuższa końcówka i dyndała Dało się wejść bez tego łańcucha, ale mogliby coś z tym zrobić. Edytowane 11 Września 2019 przez Anna M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 15 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Łańcuch nie naprawiony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna M. Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 22 godziny temu, Niki napisał: Łańcuch nie naprawiony A to już minęło 6 lat. Widocznie uważają, że jest on tam zbyteczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 (edytowane) Cześć. Tydzień temu tam byłem przy lekkim oblodzeniu i te łańcuchy pod przełęczą dość zbędne :P Szlak bardzo przyjemny, zaczynałem od Młynickiej, schodziłem furkotną. Wodospad Skok po solidnych opadach naprawdę super wygląda i robi wrażenie. Widokowo super, polecam wejść na Furkot (Oczywiście z przewodnikiem :D ), stamtąd widoki o niebo lepsze. Poniżej kilka zdjęć poglądowych. PS. Pozdrowionka dla młodych, którzy chyba pierwszy raz spotkali się z łańuchami w górach :) :) Mam nadzieje, że zeszliście bezpiecznie. Edytowane 16 Września 2019 przez Mateusz Z 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 @Mateusz Z miałeś jakieś raczki, czy dało radę bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Dało radę spokojnie bez. Nikt na szlaku nie miał raczków. Śniegu za wiele nie było i oblodzenie też w niektórych miejscach tylko. Solidne buty i jazda Im później tym wszystko bardziej topniało i zamiast lodu mokra skała się robiła. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna M. Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 @Mateusz Z Ale ten łańcuch za przełęczą (od strony Doliny Furkotnej), to raczej już przydatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 12 godzin temu, Anna M. napisał: Ale ten łańcuch za przełęczą (od strony Doliny Furkotnej), to raczej już przydatny Jak najbardziej przydatny, szczególnie dla schodzących. Patrząc w dół z tego miejsca jest lekka lufa, tak więc warto mieć ten dodatkowy punkt podparcia dla komfortu psychicznego, chociaż tam skała jest nieźle urzeźbiona. Spokojnie tam można zejść "dupozjazdem" po skale :D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi