Piotr Grzywa Opublikowano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Witam, Czy w tym roku szlak ten będzie otwarty po 16.06.2021 ? Ostatnio się na niego wybrałem i wróciłem po 2 km marszu asfaltu bo był zamknięty . https://mapa-turystyczna.pl/route?q=49.2652420,20.1414210;49.2293480,20.2201540#49.23309/20.19733/14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 W tamtym roku(lipcu chyba) była informacja, że szlak będzie zamknięty przez rok czasu. Ciężko powiedzieć, kiedy otworzą bo oni nigdy się nie spieszą. Trzeba sprawdzać info na portalu tatrzańskim lub na sme.sk. Zresztą było chyba tak, że po powodzi całą Jaworową zamknęli ale i tak w sierpniu widziałem z góry ludzi w dolinie(nasi rodacy znajdą wyjście z każdej sytuacji :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 A może to było wcześniej? Nie wiem bo mi się wszystkie sierpnie zlewają. Akurat w zeszłym roku nie byłem w Jaworowej. Może ktoś był z forum i pamięta jaka jest sytuacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 13 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Wg. SL TANAP dolina miała być zamknięta do końca ubiegłego sezonu, wraz z otwarciem nowego trzeba będzie śledzić informacje na stronie instytucji z zarządzającej szlakami https://www.lesytanap.sk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Grzywa Opublikowano 15 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Wujek google pomógł i przetłumaczył : Cytat Po roku turyści znów przejdą przez Javorova dolina i Zadné Meďodol, które zostały zamknięte przez Lasy Państwowe TANAP wkrótce po rozpoczęciu zeszłorocznego letniego sezonu turystycznego 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 15 godzin temu, Piotr Grzywa napisał: Wujek google pomógł i przetłumaczył : i to jest dobra informacja bo wybieram się tam na pewno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Dnia 15.06.2021 o 20:32, Piotr Grzywa napisał: Wujek google pomógł i przetłumaczył : Świetnie. Stęskniłem się już za Jaworową, jeszcze tylko niech Słowacy wyjaśnią kwestię ruchu turystycznego i na szlak pora wyruszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Grzywa Opublikowano 21 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Witam, Przełęcz pod lodowym Jaworową Dolina zdobyta w sobotę szklak otwarty w jednym miejscu ma zmienioną trasę. https://mapa-turystyczna.pl/route?q=49.2652420,20.1414210;49.1932720,20.1816220;49.2652420,20.1414210#49.26512/20.14137/12 Wypełniałem formularz wjazdu na Słowację https://korona.gov.sk/ehranica/# tylko nie wiem po co im miejsce w którym będę odbywał kwarantannę jak jej nie podlegam ? Wybrałem Tatrzańska Javorine wpisałem kod pocztowy i ulice brak :). Zero kontroli na granicy w Jurgowie jest nowa budka pograniczników i ograniczenie prędkości ale nie ma nikogo w niej. Góral i którego nocowaliśmy ( Łapszanka ) mówił że robi chałupę na Słowacji i od tygodnia już ich nikt nie kontroluje na granicy . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 4 godziny temu, Piotr Grzywa napisał: Witam, Przełęcz pod lodowym Jaworową Dolina zdobyta w sobotę szklak otwarty w jednym miejscu ma zmienioną trasę. https://mapa-turystyczna.pl/route?q=49.2652420,20.1414210;49.1932720,20.1816220;49.2652420,20.1414210#49.26512/20.14137/12 Wypełniałem formularz wjazdu na Słowację https://korona.gov.sk/ehranica/# tylko nie wiem po co im miejsce w którym będę odbywał kwarantannę jak jej nie podlegam ? Wybrałem Tatrzańska Javorine wpisałem kod pocztowy i ulice brak :). Zero kontroli na granicy w Jurgowie jest nowa budka pograniczników i ograniczenie prędkości ale nie ma nikogo w niej. Góral i którego nocowaliśmy ( Łapszanka ) mówił że robi chałupę na Słowacji i od tygodnia już ich nikt nie kontroluje na granicy . Dzięki za info! W Jurgowie, na Łysej czy w Suchej Horze nie będzie żadnych kontroli. Więc się nie dziwię. W ogóle nie obawiam się wycieczek w Jaworowej czy Białej Wodzie. Chodzi tylko o policję na dalszych dystansach(czasem lubią zatrzymywać obce rejestracje). Jak ten absurd będzie obowiązywał od 1 lipca to też będę wpisywał tak adresy(planuję wpisywać adresy schronisk przy których będę). Czy przesłali Ci jakieś potwierdzenie rejestracji mailem? (bo czytałem że tak powinni robić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Grzywa Opublikowano 22 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Tak przesłali mailem potwierdzenie i dodatkowo jak przekroczyłem granicę dostałem sms-a : NCZI: Vasa registracia pri prichode zo zahranicia bola zaevidovana.Prisli ste z krajiny zaradenej do zeleneho zoznamu.Dodrzte povinnu izolaciu, ak sa na Vas vztahuje.Termin PCR testu Vam bude prideleny po spracovani Vasej poziadavky.Dodatocne informacie k izolacii a k spracovaniu osobnych udajov: www.uvzsr.sk. czyli wg wujka googla: NCZI: Twoja rejestracja została zarejestrowana w dniu przyjazdu z zagranicy Przyjechałeś z kraju wymienionego na zielonej liście Przestrzegaj obowiązkowej izolacji, jeśli dotyczy. Test PCR zostanie Ci przydzielony po rozpatrzeniu wniosku. www.uvzsr.sk. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 @Piotr Grzywa dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Grzywa Opublikowano 26 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Dnia 22.06.2021 o 18:01, Agent02 napisał: Pisałeś, że na granicy nie miałeś kontroli, a mimo to dostałeś sms. Jak ten system działa zatem? Sms-a dostałem bo podałem numer telefonu w formularzu i jak pojawiłem się na Słowacji to może ich system AI skojarzył te dwa fakty i wysłał mi info SMS-em. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 26 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Ja mam 90% czasu telefony w trybie lotniczym - przynajmniej oszczedzają baterię A podać jakiemuś państwu swój prawdziwy numer? Musieliby mi sporo zapłacić... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Grzywa Opublikowano 29 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 A dzisiaj w nocy o 1.50 otrzymałem kolejny : Pre ucely ziskania Digitalneho COVID preukazu EU Vam bol prideleny Vas osobny COVID-19-PASS: 8BE-69F.... Uchovajte si ho. W celu uzyskania cyfrowej karty COVID UE przydzielono Ci osobisty COVID-19-PASS: 8BE-69F-.... Zatrzymaj to. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Grzywa Opublikowano 5 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Widzę że dalej podanie miejsca kwarantanny jest wymogiem zatwierdzenia formularza. https://zakopane.wyborcza.pl/zakopane/7,179294,27290129,slowacja-w-obawie-przed-wariantem-delta-koronawirusa-zamyka.html#s=BoxOpImg10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi