staroń Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Po listopadowym wypadzie w Tatry Zachodnie nastąpił okres górskiej posuchy, trochę przez pogodę, trochę przez pracę (koniec roku bywa intensywny dla handlu), dwa miesiące to jednak zdecydowanie wystarczająco dużo czasu i z początkiem stycznia zacząłem myśleć nad choćby krótką wizytą gdzieś wyżej niż rodzinny Kraków. Najlepsze wycieczki wychodzą spontanicznie - w sobotę spojrzałem na prognozę i uznałem, że warto zarezerwować poniedziałek na wyjazd - początkowo miała być Babia Góra, ale w ostatniej chwili padło na Tatry. Plan? Gąsienicowa a potem się zobaczy. Warunki okazały się na tyle sprzyjające, że zahaczyłem o Kasprowy i Czarny Staw Gąsienicowy - co prawda mogłem przyjechać wcześniej niż 9.30 i wyjechać później niż 15.30 i wykorzystać ten dzień jeszcze bardziej, ale myślę, ze po przeziębieniu, jakie ostatnio przeszedłem to i tak całkiem nieźle wykorzystany czas. Było pięknie i co tu więcej mówić? Trzeba czekać na kolejne warunki zbliżone do dzisiejszych 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Pogoda wymarzona . Super fotki.... gdzieś ostatnio pisaliśmy, że Gasienicowa o każdej porze roku ma to "coś"... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 12 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 W ogóle zima to inny świat, nawet zwykłe drzewo, obok którego normalnie przeszłoby się obojętnie, w połączeniu ze śniegiem tworzy piękny obraz. Dawno nie miałem takiej satysfakcji z podejścia przez Boczań np tym bardziej że schowane pod śniegiem kamulce minimalizują potrzebę patrzenia pod nogi i można skupić się na otoczeniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 12 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 7 godzin temu, jaaga76 napisał: Pogoda wymarzona Trochę na nią czekałem, ale udało się wstrzelić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpasani Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Dnia 12.01.2021 o 00:17, jaaga76 napisał: Pogoda wymarzona . Super fotki.... gdzieś ostatnio pisaliśmy, że Gasienicowa o każdej porze roku ma to "coś"... Ile to już razy w Gąsienicowej...zawsze przyjemnie,zawsze z uśmiechemFaktycznie ma to "coś". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi