Izunka Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Wybieram sie w przyszłym tygodniu.Byl ktoś sam (w sensie bez wynajmowania przewodnika za grube hajsy)? Jak wrażenia, jak oceniacie poziom trudności i czy szlak jest w miare wyraźny czy latwo sie pogubić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppiioottrr Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 byliśmy w sobotę. przepiękna sprawa i bardzo urocza, bo mało uczęszczana. nie jest trudno, ale w paru momentach trzeba być czujnym. odpowiadając na twoje pytanie: szlak jest w miarę wyraźny, ale jednocześnie w paru miejscach można się trochę pogubić. mi bardzo pomogły 2 dosyć szczegółowe relacje, do których linki wklejam poniżej: https://projektyprzygodowe.pl/cubryna/ https://www.rudazwyboru.pl/2015/08/cubryna-przy-okazji-czyli-niepozorna.html?m=1 pozdrawiam 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdaa Opublikowano 2 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 I koniecznie kask bo kamienie lecą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Ok, czas na Cubrynę. Piękny szczyt, wspaniałe widoki z góry. Wchodziłem od strony słowackiej, od Hińczowych Stawów przez Przełęcz Hińczową. Na przełęczy można już spotkać wchodzących od Morskiego(bo to jedna z polskich dróg). Pod przełęczą jeden trudny fragment(można iść kominkiem lub stromym żlebem, schodzić lepiej żlebem) i na grani jeden b.trudny fragment(można stracić równowagę przy ciężkim plecaku). Wystająca skała umożliwia zarzucenie liny i zrobienie sobie poręczy. Można też ominąć ten fragment schodząc z grani na lewo i kierując się do kominka, który wyprowadza bezpośrednio na szczyt. Wejście od słowackiej jest dość dzikie, nie ma żadnych kopczyków, spotkaliśmy tylko parkę Słowaków. Fotek mam dużo, więc będę co jakiś czas dorzucał. na przełęczy, MO na dole Grań Cubryny Niżni Ciemnosmreczyński Staw To chyba każdy pozna Morskie Zbliżenie na Mięgusze(Pośredni i Czarny), z tyłu kawałek Rysów, Gerlach, Wysoka i Kończysta Mięgusz Wielki Mnich Zadni Mnich Morskie Mięgusz Zbliżenie na Lodowy Hińczowy Staw Koprowy 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 i kolejne: Koprowy, z tyłu Solisko, Mur Hrubego i Krywań Z tyłu Orla, Giewont na horyzoncie Ciemnosmreczyńskie Stawy Na szczycie(i na granicy) Ciemnosmreczyńskie Rysy i Gerlach 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 @peter1 wow piękne fotki ... I jakie ładne zbliżenie na Giewont Brawo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 9 minut temu, Anuś napisał: @peter1 wow piękne fotki ... I jakie ładne zbliżenie na Giewont Brawo ! Dzięki! Musiałem się nagimnastykować żeby wybrać coś z tylu zdjęć co mam z tej wycieczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 @peter1 wyobrażam sobie zawsze mam podobny dylemat bo robie duzo zdjęć.... ale stamtąd piękne panoramy więc zdjęć mnóstwo Cubryna extra miejscówka tak w połączeniu z Mięguszowieckim w tym nowym roku to by było spełnienie marzeń 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 7 minut temu, Anuś napisał: @peter1 wyobrażam sobie zawsze mam podobny dylemat bo robie duzo zdjęć.... ale stamtąd piękne panoramy więc zdjęć mnóstwo Cubryna extra miejscówka tak w połączeniu z Mięguszowieckim w tym nowym roku to by było spełnienie marzeń Na Mięgusza i ja się szykuję w nowym roku. Planujesz sama(w sensie bez przewodnika) czy z przewodnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Jeszcze nie planuje ... marzę narazie pewnie z przewodnikiem bo na 100 % z moją orientacją w terenie w najlepszym wypadku bym zabłądziła... a z wiedzą dotyczącą asekuracji to bym poleciała pewnie gdzieś w nieznane 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi