MonteLaguna Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Nie bardzo wiedziałem gdzie umieścić ten wątek więc umieszczam tutaj. Nigdzie nie znalazłem przydatnych informacji o punktach wejściowych do TPN. Zalety i Wady danego punktu. Nie we wszystkich jeszcze byłem, ale na temat niektórych mogę się wypowiedzieć. Prosiłbym o informację o pozostałych w miarę możliwości. Lista wejść do TPN (od wschodu na zachód mam nadzieję że żadnego nie przeoczyłem) 1 PALENICA BIAŁCZAŃSKA Zalety: - duży parking - dobry punkt wypadowy w Tatry Wysokie (Moko, D5SP) Wady - chyba najdroższy parking - szybko się zapełnia - możliwe korki przy dojeździe 2 WIERCH PORONIEC Zalety: - dobry punkt wypadowy w partie reglowe i Gęsią Szyję Wady: - cena parkingu chyba jest zmienna 3 DOLINA FILIPKA/ZAZADNIA Zalety: - dobry punkt wypadowy w partie reglowe i Gęsią Szyję 4 BRZEZINY Zalety: - Alternatywa dla Kuźnic do wypraw w okolice Hali Gąsienicowej 5 TOPOROWA CYRHLA Zalety: - Darmowy parking Wady: - Bardzo mały parking - Kiepski punkt wypadowy (blisko tylko na Kopieniec Wielki) 6 JASZCZURÓWKA Zalety: - Alternatywa do podejścia na Nosal i Kopieniec Wielki 7 KUŹNICKA POLANA Zalety: - Blisko Nosala 8 KUŹNICE Zalety: - Dobry punkt wypadowy na Halę Gąsienicową, Kondratową i Kasprowy Wierch Wady: - Daleko do parkingu 9 DOLINA BIAŁEGO 10 DOLINA KU DZIURZE 11 DOLINA STRĄŻYSKA Zalety: - Najszybsza trasa na Giewont i Sarnia Skałę - Bliskość parkingu 12 ZA BRAMKĄ 13 GRONIK 14 NĘDZÓWKA 15 KIRY Zalety: - Dobry punkt wypadowy w Tatry Zachodnie - Bliskość parkingu 16 POLANA BIAŁY POTOK 17 SIWA POLANA Zalety: - Dobry punkt wypadowy w Tatry Zachodnie - Bliskość parkingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ann Opublikowano 11 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 4. Brzeziny - wady: paskudna, kamienista droga, bez ciekawych widoków, aż nogi bolą na samą myśl, że ma się tamtędy iść 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Tak 4 jest okropna i ma jedną straszną wadę - brak zalet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ann Opublikowano 12 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 8 godzin temu, Agnieszka GP napisał: Tak 4 jest okropna i ma jedną straszną wadę - brak zalet Zaleta jest taka, że nikt nie lubi tej drogi, dlatego na szlaku nie masz tłumów i możesz w spokoju i ciszy iść :). I mam kolejną wadę 4! Podobno na tym szlaku można spotkać niedźwiedzie, więc biorąc pod uwagę fakt, że nikt nie chodzi tę drugą jeśli nie musi + obecność niedźwiedzi = jeśli spotkasz niedźwiedzia, to on z braku wyboru zje Ciebie, bo nie ma innych alternatyw 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi