Kamil022 Opublikowano 10 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2024 Hej, chciałem spytać czy warto w ogóle waszym zdaniem sugerować się długoterminowymi prognozami pogody, obecnie planuje wyjazd 14-21 lub 21-28 czerwca i prognozy sprzyjają bardziej drugiej opcji aczkolwiek nie jestem przekonany czy nie jest to na tym etapie wrózenie z fusów. Dodatkowo czy w przypadku wejść na takie szczyty jak Kościelec, Świnica czy Szpiglasowy warto zaopatrzyć się w raczki/raki i czekan czy dobre obuwie i kijki zazwyczaj o tej porze wystarczają? Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 10 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2024 1 godzinę temu, Kamil022 napisał: jest to na tym etapie wrózenie z fusów. należy to traktować jako proroctwo 1 godzinę temu, Kamil022 napisał: dobre obuwie i kijki zazwyczaj o tej porze wystarczają powinny wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 11 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2024 14 godzin temu, Kamil022 napisał: Hej, chciałem spytać czy warto w ogóle waszym zdaniem sugerować się długoterminowymi prognozami pogody, obecnie planuje wyjazd 14-21 lub 21-28 czerwca i prognozy sprzyjają bardziej drugiej opcji aczkolwiek nie jestem przekonany czy nie jest to na tym etapie wrózenie z fusów. Dodatkowo czy w przypadku wejść na takie szczyty jak Kościelec, Świnica czy Szpiglasowy warto zaopatrzyć się w raczki/raki i czekan czy dobre obuwie i kijki zazwyczaj o tej porze wystarczają? Dziękuję za pomoc W miarę pewna prognoza jest na dwa dni przed wyjazdem. Choć i ona może się zmienić. Wszystkie długoterminowe prognozy traktuj w kategorii horoskopów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2024 Dnia 10.05.2024 o 19:49, Kamil022 napisał: czy warto Nie warto. Parę lat temu zrobiłem taki eksperyment, zapisując przez kilka miesięcy długoterminowe prognozy przewidujące pogodę na czas mojego nadchodzącego urlopu. i powiem tyle że zmieniało się to jak w kalejdoskopie. Równie dobrze można kostką rzucić, karty losować albo wróżyć z fusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2024 Dnia 10.05.2024 o 19:49, Kamil022 napisał: Kościelec, Świnica czy Szpiglasowy warto zaopatrzyć się w raczki Raczków na tego typu szlaki nie polecam, chyba że chodzi ci jedynie o złudne poczucie bezpieczeństwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi