KrzysiekM Opublikowano 8 Stycznia Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Witam.Zastanawiam się nad zakupem kasku, chodzi o to czy kupić kask ze zintegrowanymi goglami czy bez. Posiadam gogle Salomon FOUR SEVEN PHOTO Black Red 2019 (https://snowsport.pl/gogle_salomon_four_seven_photo_black_red_2019-p22981.html ). Czy nowe gogle „PHOTOCHROMIC MULTILAYER”, Kolor filtra: Pink Red, zastosowane w modelu DRIVER PRIME SIGMA PHOTO MIPS https://www.salomon.com/pl-pl/shop-emea/product/driver-prime-sigma-photo-mips-li3396.html#color=83677 mają lepszą, nie tylko nowszą technologię? Bo raczej nie warto zrezygnować z gogli, które posiadam na rzecz nowych tylko po to żeby były zintegrowane z kaskiem. Proszę o obiektywną radę, i tak kupię kask, najwyżej bez gogli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 8 Stycznia Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia (edytowane) @KrzysiekMMasz niezłe gogle, więc sensowne jest kupienie kasku. Chyba najlepiej by było podejść gdzieś do sklepu i pomierzyć w komplecie, bo bywa że gogle nie spasują się z kaskiem. Co do kasków zintegrowanych, to moim zdaniem ich minusem jest, to że nie przylegają do twarzy i wieje. Ale to jest moje subiektywne odczucie. Edytowane 8 Stycznia przez jaaga76 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekM Opublikowano 9 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Też mi się wydawało, że kupuję jedne z lepszych gogli ( w stosunku do ceny). W opisach gogli, tam gdzie są fotochromowe, zawsze jest napisane, że są to gogle uniwersalne na każdą pogodę. Jednak okazuje się, że nie jest tak do końca. Może dla kogoś kto jeździ na lodowcu, w słoneczną pogodę będą super. Ja niestety nie mam zbyt wielu okazji na wyjazd w Alpy. Najczęściej bywam na polskich stokach, a kto u nas jeździ ten wie, że trudno trafić na ładną słoneczną pogodę i okazuje się, że fotochromy słabo się sprawdzają. Bynajmniej dla mnie szału nie ma. Oczywiście skorzystam z rady, wiem że najlepiej jest coś przymierzyć przed zakupem i tak zrobię. Dziękuję za odpowiedz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 18 minut temu, KrzysiekM napisał: fotochromy słabo się sprawdzają Niestety prawda. Przy pochmurnym niebie i jeszcze przy opadzie jest kiepskawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2 godziny temu, KrzysiekM napisał: gogle uniwersalne na każdą pogodę Uniwersalne gogle nie istnieją bo każdy człowiek inaczej reaguje na różne rodzaje światła. może warto przeczytać dyskusję na forum narciarskim https://www.kochamnarty.pl/topic/4702-gogle-doradzcie-podpowiedzcie-ladnie-prosze/ Każdy musi dojść do tego metodą prób i błędów. Mam kumpla, który na wyjazd narciarski zabiera 5 par gogli, ja mam zawsze 3. Zasadniczo kaski i gogle tej samej firmy pasują do siebie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia (edytowane) Dnia 9.01.2024 o 11:38, J@n napisał: Zasadniczo kaski i gogle tej samej firmy pasują do siebie. Nie zawsze..do jednego z kasków POC dopiero trzecie z kolei kupione gogle POC pasowały ... ..mierzyć, mierzyć, mierzyć.. Edytowane 10 Stycznia przez Lexi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi