Leonkrwawy Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 Witajcie Szukam fajnego polaru pod kurtke przeciwdeszczową żeby czuć ciepełko na szlaku. Mam okazje kupic w dobrych pieniazkach 2 modele Berghaus na polartecu thermal pro y2k Oraz Millet Vector Grid JKT gdzie wystepuje tkanina microgrid. Berghaus wydaje sie na zdjeciach grubszy ale nie wiem, moze te nowsze materialy sa cienkie a cieplejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 16 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 (edytowane) 4 godziny temu, Leonkrwawy napisał: Witajcie Szukam fajnego polaru pod kurtke przeciwdeszczową żeby czuć ciepełko na szlaku. Mam okazje kupic w dobrych pieniazkach 2 modele Berghaus na polartecu thermal pro y2k Oraz Millet Vector Grid JKT gdzie wystepuje tkanina microgrid. Berghaus wydaje sie na zdjeciach grubszy ale nie wiem, moze te nowsze materialy sa cienkie a cieplejsze? Mam kilka droższych polarów (m. in. Marmot), posiadam też jakieś dwa stare no name z Lidla (moje pierwsze w życiu polary - gruby i cienki), oprócz tego sporo rozmaitych tanich modeli z Decathlona i Intersportu - szczerze mówiąc jakichś wielkich różnic między nimi (poza ceną oczywiście) nie zauważam. Generalnie lubię polary, genialny materiał po prostu. Edytowane 16 Grudnia 2023 przez Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 16 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 8 godzin temu, Leonkrwawy napisał: Witajcie Szukam fajnego polaru pod kurtke przeciwdeszczową żeby czuć ciepełko na szlaku. Mam okazje kupic w dobrych pieniazkach 2 modele Berghaus na polartecu thermal pro y2k Oraz Millet Vector Grid JKT gdzie wystepuje tkanina microgrid. Berghaus wydaje sie na zdjeciach grubszy ale nie wiem, moze te nowsze materialy sa cienkie a cieplejsze? Nie miałem żadnego z wymienionych przez Ciebie modeli. Ze swojej strony mogę natomiast polecić genialny materiał - power stretch. Jeśli chodzi o oddychalność to nic nie przebije kultowej bluzy Patagonia R1. Ale ona już trochę monet kosztuje. Choć mi udało się ją upolować mega tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 16 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 10 godzin temu, Leonkrwawy napisał: pod kurtke jak się domyślam chodzi o tzw membranę , chciałbym Ci zaproponować zamiast polaru po prostu wełniany sweter w ,, starym stylu,,. W moim przypadku to się sprawdza. Bielizna merino , gruby wełniany sweter , membrana keczua i dla mnie jest ok. Takie trochę oldskulowe rozwiązanie . A jeśli chodzi stricte o polary to tak jak @Jędrekpisał Decathlon jest naprawdę ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi