Gość Tatromen Opublikowano 5 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 (edytowane) Tęcza to… Zjawisko optyczne i meteorologiczne, widoczne na niebie w postaci wielobarwnego łuku. Powstaje w wyniku rozszczepienia światła słonecznego, które dostając się do atmosfery napotyka na swojej drodze kroplę wody i przez nią przechodzi. Efektem tego zjawiska jest rozkład światła białego na wielobarwne widmo. Mięgusze , podświetlone promieniami wschodzącego słońca na tle białych chmur , naznaczone tęczą ! Sytuacja ciekawa bo w bardzo wczesny ( 5 : 36) bezdeszczowy poranek , miła niespodzianka , dodatek do wschodu słońca . Edytowane 5 Maja 2020 przez Tatromen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 5 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Widziałem, widziałem! W tle Granaty 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 8 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Na przełęczy Waga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Prawie 2 lata temu po tym jak burza zaskoczyła wszystkich w Piątce...i po około 3 godzinach udało się doczekać wypogodzenia i wrócić na parking. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Tęcza na wodospadzie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartynaJ87 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Piękne momenty, szkoda ze nigdy nie udało mi się zobaczyć tęczy na szlaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 (edytowane) @MartynaJ87 wszystko przed Tobą nie trac wiary Edytowane 21 Kwietnia 2021 przez jaaga76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi