J@n Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października W dniu 11.10.2024 o 15:20, Pablo P napisał(a): Jest wiele kursów, w wymogach ma to byc kurs który szkoli w zakresie pokonywania łatwych dróg o trudnościach I i II dobra ale czy zaświadczenie o takim kursie jest certyfikowanym dokumentem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 13 Października Udostępnij Opublikowano 13 Października 16 godzin temu, J@n napisał(a): dobra ale czy zaświadczenie o takim kursie jest certyfikowanym dokumentem ? Tak dostaje się certyfikat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 13 Października Udostępnij Opublikowano 13 Października 12 godzin temu, Pablo P napisał(a): Tak dostaje się certyfikat chodziło mi o to czy ten certyfikat jest identyczny dla wszystkich szkółek jak np. legitymacja (blacha) przewodnicka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 14 Października Udostępnij Opublikowano 14 Października 8 godzin temu, J@n napisał(a): chodziło mi o to czy ten certyfikat jest identyczny dla wszystkich szkółek jak np. legitymacja (blacha) przewodnicka Tego nie wiem, pewnie nie jest to unormowane i nie wygląda dokładnie tak samo. https://portaltatrzanski.pl/aktualnosci/jaki-kurs-uprawnia-do-wejscia-na-gerlach-bez-przewodnika,5322 Tutaj są wymagania słowackich służb. Kurs który szkoli w ramach poruszania się po drogach o trudnościach I i II, Musi być przeprowadzony przez osobę uprawnioną do tego, i musi się zakończyć certyfikatem. Nie popadajmy w szczegóły ponieważ nie są to uprawnienia przewodnickie i nie sposób je porównywać. Jeżeli kurs jest przeprowadzany przez instruktora PZA, to z tego co wiem to jest to honorowane. Wszelkie kursy taternickie skałkowe wspinaczkowe są też przeprowadzane najczęściej przez instruktorów PZA, a nie sądzę żeby wszystkie certyfikaty były takie same. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 14 Października Udostępnij Opublikowano 14 Października 4 godziny temu, Pablo P napisał(a): a nie sądzę żeby wszystkie certyfikaty były takie same. no czyli de facto można sobie samemu taki certyfikat wydrukować, najlepiej w jakimś obcym języku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 14 Października Udostępnij Opublikowano 14 Października (edytowane) 7 godzin temu, J@n napisał(a): no czyli de facto można sobie samemu taki certyfikat wydrukować, najlepiej w jakimś obcym języku Jest podpis instruktora i nazwisko jest nazwa szkoły jest podpis wystawców jak ktoś chce kombinować to może też wymyślać ale to równie dobrze można każdą legitymację podrobić i każdy certyfikat. Idąc tym tokiem rozumowania dochodzimy do wniosku że wszystkie legitymacje blachy i certyfikaty są w zasadzie do kitu bo nawet blachę możesz sobie podrobić. A najważniejsze jest to żeby Słowacy to akceptowali Zrobiłem ten kurs tylko i wyłącznie dlatego że to jest jeden z wymogów stawianych przez Słowaków, nie czuję się przez to ani lepszy ani gorszy, a certyfikat tak szczerze mówiąc to w zasadzie jest mi tylko potrzebny po to aby okazać jeżeli zostanę wylegitymowany, kurs sam w sobie był fajny także warto było być ale jeszcze raz podkreślam że pewnie bym nie wziął w nim udziału gdyby nie wymóg. Edytowane 14 Października przez Pablo P 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi