J@n Opublikowano 12 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2024 W dniu 11.10.2024 o 15:20, Pablo P napisał(a): Jest wiele kursów, w wymogach ma to byc kurs który szkoli w zakresie pokonywania łatwych dróg o trudnościach I i II dobra ale czy zaświadczenie o takim kursie jest certyfikowanym dokumentem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 13 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2024 16 godzin temu, J@n napisał(a): dobra ale czy zaświadczenie o takim kursie jest certyfikowanym dokumentem ? Tak dostaje się certyfikat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 13 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2024 12 godzin temu, Pablo P napisał(a): Tak dostaje się certyfikat chodziło mi o to czy ten certyfikat jest identyczny dla wszystkich szkółek jak np. legitymacja (blacha) przewodnicka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 14 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 8 godzin temu, J@n napisał(a): chodziło mi o to czy ten certyfikat jest identyczny dla wszystkich szkółek jak np. legitymacja (blacha) przewodnicka Tego nie wiem, pewnie nie jest to unormowane i nie wygląda dokładnie tak samo. https://portaltatrzanski.pl/aktualnosci/jaki-kurs-uprawnia-do-wejscia-na-gerlach-bez-przewodnika,5322 Tutaj są wymagania słowackich służb. Kurs który szkoli w ramach poruszania się po drogach o trudnościach I i II, Musi być przeprowadzony przez osobę uprawnioną do tego, i musi się zakończyć certyfikatem. Nie popadajmy w szczegóły ponieważ nie są to uprawnienia przewodnickie i nie sposób je porównywać. Jeżeli kurs jest przeprowadzany przez instruktora PZA, to z tego co wiem to jest to honorowane. Wszelkie kursy taternickie skałkowe wspinaczkowe są też przeprowadzane najczęściej przez instruktorów PZA, a nie sądzę żeby wszystkie certyfikaty były takie same. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 14 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 4 godziny temu, Pablo P napisał(a): a nie sądzę żeby wszystkie certyfikaty były takie same. no czyli de facto można sobie samemu taki certyfikat wydrukować, najlepiej w jakimś obcym języku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 14 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 (edytowane) 7 godzin temu, J@n napisał(a): no czyli de facto można sobie samemu taki certyfikat wydrukować, najlepiej w jakimś obcym języku Jest podpis instruktora i nazwisko jest nazwa szkoły jest podpis wystawców jak ktoś chce kombinować to może też wymyślać ale to równie dobrze można każdą legitymację podrobić i każdy certyfikat. Idąc tym tokiem rozumowania dochodzimy do wniosku że wszystkie legitymacje blachy i certyfikaty są w zasadzie do kitu bo nawet blachę możesz sobie podrobić. A najważniejsze jest to żeby Słowacy to akceptowali Zrobiłem ten kurs tylko i wyłącznie dlatego że to jest jeden z wymogów stawianych przez Słowaków, nie czuję się przez to ani lepszy ani gorszy, a certyfikat tak szczerze mówiąc to w zasadzie jest mi tylko potrzebny po to aby okazać jeżeli zostanę wylegitymowany, kurs sam w sobie był fajny także warto było być ale jeszcze raz podkreślam że pewnie bym nie wziął w nim udziału gdyby nie wymóg. Edytowane 14 Października 2024 przez Pablo P 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sickboy777 Opublikowano 29 Września 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2025 Podejście od Zielonego Stawu Suma podejść: 1 128 m. Na szczycie - widok na Jagnięcy Tatrzańskie kolosy: Mały Kieżmarski, Kieżmarski, grań Wideł, Łomnica, Durne Szczyty, Czarny Szczyt. Na pierwszym planie Czarny Szczyt i Baranie Rogi Baranie Rogi i Lodowy 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Września 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2025 @sickboy777super i pogoda fajnie siadła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 30 Września 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2025 A kaj zdjęcie z piwem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sickboy777 Opublikowano 30 Września 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2025 Nie było piwa ale za to na dole obaliłem słowackie cuba libre czyli podróba rumu z kofolą 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 1 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2025 W dniu 29.09.2025 o 23:26, sickboy777 napisał(a): Na szczycie - widok na Jagnięcy Fajne spojrzenie z góry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sickboy777 Opublikowano 2 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2025 Tak, Jagnięcy wygląda bardzo niepozornie z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi