Lexi Opublikowano 4 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zapewne wiele osób z was wracając z tatrzańskich wojaży zaopatruje sie w oscypki tudzież inne wyroby oscypkopodobne - jako i ja czynie. Wracając w poniedziałek z gór zatrzymałem sie gdzieś w Rabce coby rzeczone serki nabyć, co też uczyniłem. W domu gdy żona zobaczyła co kupiłem zapytała - gdzie takie miniaturki sprzedają? Serki uformowano sprytnie, obwód odpowiada "staremu" lecz cieniutki brzeg jest większy i wszystko jest "chudsze" o jakieś 1/3 (strzelam). W taki to sposób cena pozostanie na 2,5zł więc i gazda syty i ceper cały...przynajmniej mu sie tak zdaje.. Smacznego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 25 minut temu, Lexi napisał: oscypkopodobne To Redykołka na dodatek ni pies nie wydra , trochę podwędzone czy pobarwione herbatką a powinno być albo wędzone albo białe. Klasyczne golić cepra. Moje szczęście pyta czy było bardzo słone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 4 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 4 minuty temu, barbie609 napisał: .......Moje szczęście pyta czy było bardzo słone? Nawet nie - w smaku OK ...oczywiście jak na 100% krowi serek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 3 godziny temu, Lexi napisał: oczywiście jak na 100% krowi serek Redykołka może być krówska , zresztą teraz wyrobów z owczego nie ma bo owce się nie doją. Chyba że trafisz na robionego w celu długotrwałego przechowywania tzn takiego że jak za kimś rzucisz to zabijesz a i gwoździe też można nim wbijać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 4 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 Ciężko teraz znaleźć dobre oscypki. Najlepsze jakie jadłam znaleźliśmy na przeł. Snozka przy okazji wycieczki na Lubań. Mojemu mężowi tak smakowały że w tym roku pojechaliśmy motocyklem specjalnie żeby je kupić a to od nas chyba ze 300 km. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 22 minuty temu, Zośka napisał: na przeł. Snozka Trochę bliżej masz fajne w lesie Baligówka pomiędzy Czarnym Dunajcem i Piekielnikiem. Przy okazji można połazić po fajnych torfowiskach i w paść na pierogi do Perły Dunajca. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 5 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 20 godzin temu, Zośka napisał: Ciężko teraz znaleźć dobre oscypki. Polecam Bacówke u Korzenia (przy drodze z Nowego Targu w strone Waksmundu - pareset metrów za rondem (tam gdzie sie skręca na Białke Tatrzańską). Zaopatruje sie tam w sezonie odkąd bacówka istnieje (kilkanaście lat pewnie) - wyroby wielokrotnie nagradzane i ludzie uczciwi ....a z tym bywa różnie .. Dzisiaj już kupiłem w normalnym rozmiarze... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 5 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 Panowie dzięki za rekomendacje. Na pewno spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi