Kamil Bielenda 0 Posted December 28, 2021 Share Posted December 28, 2021 Trekkingi BERGSON Cześć, Chciałbym zasięgnąć opinii odnośnie butów na zimę w Tatry. Nie chodzi mi o taternictwo czy wspinaczkę ale o podejścia np na Świnicę, Kościelec itp. szczyty. Zamierzam zakładać raki koszykowe. Zastanawiam się nad trekkingami BERGSON Kakka Mid Stx Red. Miał ktoś styczność z membraną SUPRA-TEX? Daje radę? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Zośka 2,535 Posted December 28, 2021 Share Posted December 28, 2021 @Kamil Bielenda ja miałam kurtkę Bergson z tą membraną i była do niczego. Przemokła po godzinie niezbyt mocnego deszczu. Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,476 Posted December 28, 2021 Share Posted December 28, 2021 Nie wyglądają zimowo - w sensie, tak na oko za niska cholewka 🤔 Quote Link to post Share on other sites
Kamil Bielenda 0 Posted December 29, 2021 Author Share Posted December 29, 2021 19 godzin temu, Zośka napisał: @Kamil Bielenda ja miałam kurtkę Bergson z tą membraną i była do niczego. Przemokła po godzinie niezbyt mocnego deszczu. Dziękuję, ta informacja była dla mnie kluczowa bo ciężko znaleźć opinie na temat tej membrany. 12 godzin temu, Q'bot napisał: Nie wyglądają zimowo - w sensie, tak na oko za niska cholewka 🤔 Też mi się tak wydaje, ale doszedłem do wniosku, że stuptuty powinny dać radę (choć mogę się mylić) bo długich eskapad i chodzenia poza utartym szlakiem nie planuję 😄 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts