Pezet85 Opublikowano 21 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 (edytowane) Cześć, Postanowiłem zakupić nowe buty pod raki półautomatyczne. Chce kupić zarówno buty jak i raki. Wybór padł na: *Buty Lasportiva Aequlibrium St GTX *Raki półautomatyczne Salewa Alpinist Alu Combi. Tutaj mam pytanie, czy ktoś z Was użytkował te buty? Drugie pytanie dotyczy czy aluminiowe raki dadzą jednak radę w Tatrach Wysokich? Czytałem że aluminiowe mają.problem z przyczepności na lodzie. Góra Edytowane 21 Listopada 2021 przez Pezet85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 21 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Aluminiowe raki będą się po prostu szybciej ścierać na skale, aniżeli stalowe... Jeśli nie planujesz się w nich wspinać, to dadzą radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pezet85 Opublikowano 22 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 23 godziny temu, Q'bot napisał: Aluminiowe raki będą się po prostu szybciej ścierać na skale, aniżeli stalowe... Jeśli nie planujesz się w nich wspinać, to dadzą radę Zamówiłem Raki Camp Stalker, mam.nadzieje że będą pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olekk Opublikowano 14 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Mam pytanie: czy takie raki za ~350 zł i więcej będą w czymkolwiek lepsze od takich za ~200 zł (np. Profesjonalne Raki Koszykowe KOLCE NA BUTY 9 11517870400 - Allegro.pl ) dla amatora? Z tego co widzę, to te droższe są nawet czasem cięższe o ~200g. To będą moje pierwsze raki i chcę koszykowe. Do tej pory używam raczków + czekana, jeśli raczki się ślizgają za bardzo. Chciałbym w nich wchodzić na Starorobociański, Krzyżne, może Bystrą nawet itd., bez żadnych Orlich Perci czy Rochaczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 14 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 nieźle wyglądają za tą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdenek117 Opublikowano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Dnia 21.11.2021 o 17:53, Pezet85 napisał: Chce kupić zarówno buty jak i raki. Wybór padł na: *Buty Lasportiva Aequlibrium St GTX Góra I jak to się skończyło? Jestem bardzo ciekawy tych butów, a trudno znaleźć opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi