martuś Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Dość spontanicznie udało mi się wyskoczyć na 3 dni w moje ukochane góry Wyjazd zorganizowałam w tydzień i pomimo, że prognoza zapowiadała 2 dni deszczowe to nie spadła ani jedna kropla deszczu. Dojazd do Zakopanego był tragedią bo pociąg przyjechał z 3godzinnym opóźnieniem przez co nie zdążyłyśmy w Krakowie na przesiadkę na autobus. Na szczęście kierownik pociągu był na tyle uczynny, że nam pomógł i ZKA na nas poczekała, pomimo, że bilet miałyśmy na autobus prywatnego przewoźnika. W przeciwnym razie nockę musiałybyśmy spędzić na dworcu a jechałyśmy znad morza Trasy były mega lajtowe bo zabrałam ze sobą mamę i ciocię, która bardzo chciała ponownie zobaczyć góry a jest po dwóch operacjach na biodra. Pierwszego dnia Kalatówki, przy zejściu kupiłyśmy bilet na kolejkę i wjechałyśmy na Kasprowy. Na górze jeszcze sporo śniegu i temp. 0 stopni W drodze powrotnej z Kalatówek obok szlaku pasła się łania Nawet ulepiłam bałwanka Hala Gąsienicowa widziana z Kasprowego Po powrocie do pensjonatu mogłyśmy z okna podziwiać piękny Giewont 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martuś Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Drugiego dnia wybrałyśmy się na Chochołowską. Droga w jedną stronę zajęła nam wolnym tempem 4,5 godziny ale ciocia dzielnie dała radę. Z powrotem wróciłyśmy już bryczką (co mi nie do końca pasowało ale trzeba było się dostosować do najsłabszego) Moje dzielne turystki Kapliczka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martuś Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Trzeci dzień był luźniejszy a temperatura coraz wyższa. Rano Strążyska, później odpoczynek w pokoju i po południu wjazd wagonikiem na Gubałówkę Dojście do wodospadu Taki ptaszek siedział na skalnej ścianie (udało mi się zrobić tylko jedno zdjęcie nie do końca wyraźne bo zaraz uciekł) Panorama z Gubałówki Mój ukochany Kościelec i Świnica 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 @martuś ale fajna pogoda Ci się trafiła. I na wędrowanie i na robienie fotek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 @martuś traski lajtowe ( dla większości z nas), ale dla Starszych Pań szacun, że dały radę . Świetną pogodę trafiłaś i fotki fajne wyszły. Balwanek w czerwcu skradł moje serce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martuś Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Trasy były gównie dobierane pod nie bo ja sobie odbiję na początku września Dla mnie najważniejsze było samo przebywanie w górach no i to żeby one dały radę i były zadowolone Pogodę faktycznie mieliśmy znakomitą bo było słonecznie ale jeszcze nie było mega upałów tak jak zapowiadają na koniec tygodnia... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi