Ann Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Hej! Jako, że w przyszły poniedziałek jadę w ukochane Tatry, kilka razy dziennie sprawdzam pogodę... :) I niestety póki co zapowiada się deszczowo. Mieliśmy w planach parę szczytów w Tatrach Wysokich, ale dla własnego bezpieczeństwa, wolę nie chodzić po mokrych kamieniach na takich wysokościach i po takich szlakach. Stąd moje pytanie, gdzie można pójść w niezbyt ładną pogodę? Nie mówię tu o burzy, ale np. o całym dniu, w którym pada deszcz. Wiem, że można pójść w doliny Kościeliską lub Chochołowską, co prawda widoki nie takie ładne, ale zawsze czuć obecność gór :). Może macie jakieś ciekawe propozycje na spacery, żeby nie siedzieć w pokoju lub innym zadaszonym pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 A może Słowacki Raj? Tam i tak zawsze jest mokro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniuuu2311 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Polecam słowacki raj nawet jak pogoda gorsza to i tak świetny klimat. Oprócz tego jaskinie słowackie oczywiście, a jest w czym wybierać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ann Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi :). Grześ, Rakoń i Wołowiec oraz Czerwone Wierchy zaliczone już dawno, na szczęście w ładną pogodę. Hala Gąsiennicowa i Dolina Pięciu Stawów będzie w tym roku zaliczona, chociaż mam nadzieję, że akurat wtedy będzie ładniejszy dzień i D5S będzie w sumie bazą wypadową w dalszą drogę. A w Pieninach gdzie dokładniej pójść? Po zamkach to wiem, a gdzieś żeby jednak te góry poczuć? Edytowane 30 Sierpnia 2019 przez Ann Dopisanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ann Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 3 godziny temu, Luk_ napisał: Cóż, Pieniny gigantycznym pasmem nie są, więc bardzo dużego wyboru to nie ma Sokolica, Trzy Korony i Wąwóz Homole to chyba najbardziej znane miejsca. Tak to przespacerowania bezpiecznie nawet w deszczową pogodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ann Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Rusinowa to też fajny pomysł, w pochmurny dzień widok prezentuje się tak (zdjęcie z tamtego roku) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Takie widoki są z Pienin nawet przy pochmurnej pogodzie. A wejście na Trzy Korony wygląda tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi