OnSajtPL Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 (edytowane) Cześć, Setka to kursowa droga na Zadnim Kościelcu. 11 wyciągów , wycena IV. Robiłem tą kilka razy. Tym razem, wybrałem się z moją lepszą połówką. Droga bardzo fajna do nauki wspinania w Tatrach, warta zrobienia samodzielnie zaraz po kursie taternickim. Bardzo fajne miejsca to eksponowany gzyms. Który należy pokonać tak jak poniżej na zdjęciu Droga kończy się na Grani Kościelców, gdzie najlepszym wariantem powrotu, jest wejście na szczyt i zejście szlakiem. na koniec, zapraszam na film -https://www.youtube.com/watch?v=MbqrzZP5quw Pozdrawiam Edytowane 17 Listopada 2020 przez OnSajtPL 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Film obejrzałam. Też super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 No ładnie, droga wygląda na ciekawą, stąd pewnie kursowa. :) Ile Wam zajmuje przejście takiej drogi? Ile bierzecie wody i jedzenia na taką trasę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OnSajtPL Opublikowano 18 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 16 godzin temu, Mateusz Z napisał: No ładnie, droga wygląda na ciekawą, stąd pewnie kursowa. Ile Wam zajmuje przejście takiej drogi? Ile bierzecie wody i jedzenia na taką trasę? Czas jest bardzo różny, bo jest wiele zmiennych. Czasem to 2,5h a czasem 5h. Podczas wspinania nie da się zapakować w plecak 50l i wziąć zapas jedzenia na cały dzień ale często zostawia się plecaki pod ścianą i robi się drogę by potem wrócić po plecaki a tam jest zapas jedzenia. Ze sobą bierzemy tylko trochę wody, jakieś batoniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi