El Erninio 6 Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 (edited) Witajcie kochani! Chciałabym Was prosić o doradzenie, co warto kupić na prezent urodzinowy osobie, która: 1. jest harcerką od kilku lat 2. uwielbia chodzić po polskich górach 3. w dużej mierze przeszła przez większość pasm górskich (Tatry, Bieszczady, Pieniny, Karkonosze itd "zaliczone") Moja pierwsza myśl to był Indeks Tatromaniaka albo Bieszczadomaniaka, tylko nie wiem, czy prezent będzie przydatny, jeśli ta osoba odwiedziła niejednokrotnie Tatry i Bieszczady. Pragnę się zmieścić w zakresie cenowym do 100zł Liczę ogromnie na Wasze wskazówki i pomoc! ? Edited August 16, 2020 by El Erninio Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,556 Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 Ja też uważam że taka karta podarunkowa czy kupon to fajny pomysł. W pracy tak właśnie robimy jak ktoś ma urodziny i zawsze wszyscy są zadowoleni ? 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 3,244 Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 (edited) Bransoletka, czy szerzej biżuteria to bardzo fajny pomysł, ale myślę, że tradycyjnie i książka (np. album z fajnymi fotami) się sprawdzi. Kubek termiczny, fajny komin/chusta to też pomysł. Edited August 16, 2020 by jaaga76 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Dawno temu w Tatrach 57 Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 Ja może nie napiszę nic odkrywczego, ale zaproponowałbym książkę ? Literatury górskiej jest tak dużo, że spokojnie coś się znajdzie. Zależy to oczywiście od zajawki, ale moim zdaniem książki jeszcze bardziej przybliżają do gór. Np. "TOPR. Żeby inni mogli przeżyć" - wiadomo "Ucieczka na szczyt" - o złotej erze polskiego himalaizmu lub (jeśli uda Ci się znaleźć) "W stronę pysznej" wydanie z 2008 r. o Józefie Oppenheimerze - to już raczej dla koneserów (sam bezskutecznie szukam :D) Bon wartościowy do sklepu górskiego to też dobra rzecz, zwłaszcza jak trochę się chodzi to sprzętu nigdy nie jest za wiele ? 2 1 Quote Link to post Share on other sites
DawidBike 39 Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 flaszka. to się zawsze sprawdza 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts