p4w3k Opublikowano 5 Lutego Udostępnij Opublikowano 5 Lutego Drodzy Tatromaniacy, zwracam się z prośbą o pomoc w temacie kijów Black Diamond Trail Explorer 3. Ostatnio jeden z tych kijków został uszkodzony (jak na zdjęciu). Początkowo myślałem, że końcówki powinny być łatwo dostępne w sieci, ale właściwie to nic nie mogę znaleźć. W związku z tym: 1) Czy znacie miejsce, gdzie taką końcówkę można zakupić? Czy w ogóle producent przewidział możliwość ich wymiany? 2) Może znacie jakiś serwis w Krakowie/okolicach lub wysyłkowy, który podejmie się naprawy? 3) Czy ktoś z Was nie ma niepotrzebnego dolnego segmentu z tych kijków? Chętnie odkupię! Wszelkie komentarze mile widziane Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 5 Lutego Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 1 godzinę temu, p4w3k napisał: jeden z tych kijków został uszkodzony cześć klasyczne uszkodzenie na kamienistym szlaku wlazł między kamienie dźwignia i wyłamanie. Miałem to samo tylko ja się posługuję Rockland Rapid Alu. Jak sobie poradziłem ano tak , zmierzyłem średnicę kijka tam gdzie wchodzi grot , o ile wiem są 11mm ,12mm ,13mm , moje chyba miały 12. Drogą kupna w tym sklepie https://militaria.pl/p/grot-vidia-tip-11-mm-2-szt-75624nabyłem końcówki o potrzebnej średnicy , teraz chyba mają tylko 11.Ale pewnie inne się pojawią. Stare końcówki wsadziłem na chwilę do wrzątku , jak zmiękły ściąłem jeden bok i zdjąłem , następnie na wcisk nałożyłem nowe , operację powtórzyłem na drugim kijku . Było to dwa lata temu działa do dzisiaj , czy zadziała w wypadku 8a, one są z wyższej półki więc nie wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p4w3k Opublikowano 6 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego Dziękuję @barbie609 moderator! Wolałbym oddać/wysłać kije do jakiegoś serwisu/specjalisty. Może jeszcze ktoś odezwie się w temacie, ale doceniam Twój wkład! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 5 godzin temu, p4w3k napisał: Wolałbym oddać/wysłać kije do jakiegoś serwisu/specjalisty No przecież właśnie specjalista ci odpisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego Dnia 5.02.2024 o 11:44, barbie609 moderator napisał: wlazł między kamienie dźwignia Co jakiś czas mi się to zdarza, ale na szczęście póki co bez wyłamania. A męczę swoje kijki (Leki Makalu Tour) już ponad 15 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2 minuty temu, Jędrek napisał: ale na szczęście po prostu kwestia przypadku jak się końcówka ułoży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 22 minuty temu, barbie609 moderator napisał: po prostu kwestia przypadku jak się końcówka ułoży Mam taki odruch że od razu je puszczam gdy poczuję taki opór. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 5 minut temu, Jędrek napisał: Mam taki odruch że od razu je puszczam gdy poczuję taki opór. ja w zasadzie też myślę co robię . Moje uszkodziłem koło Czarnego Gąsienicowego , zorientowałem się chwilę później. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi