ElonMusk007 Opublikowano 11 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 Witam, mam zarezerwowane nocleg w Murowańcu i planowałem na drugi dzień udać się do schroniska 5-stawów lub schroniska nad Morskim Okiem gdzie rownież mam zarezerwowany nocleg. Czy ktoś wie jak obecnie wyglada taka trasa i którędy będzie najlepiej? Alternatywa jest trasa z Murowańca do Schroniska na hali Ornak potem Kiry i nocleg w Zakopanem. Tu również poproszę o informacje jak z warunkami oraz najlepsza bezpieczna trasę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 12 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 Witaj z 5-tki przez Świstówkę do MOK-a masz zamknięte ,od Wodogrzmotów wczoraj otworzyli ale to wiesz. Z Murowańca na Ornak to w lecie ok 7h a teraz..... 10-11 ? Ogólnie szlaki możesz mieć ciężkie zwłaszcza że teraz zmienia się pogoda , ociepliło się i trochę kurzy.Ja by się na takie coś nie wypuszczał, ale Twój wybór.Jak chcesz dłuższe przejście to ja bym poszedł takhttps://mapa-turystyczna.pl/route/3n2yw też będzie pewnie miękko i ciężko/dolicz ze dwie godziny/ ale bezpieczniej. Chociaż tak najrozsądniej to według mniehttps://mapa-turystyczna.pl/route/3yiby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 12 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 14 godzin temu, ElonMusk007 napisał: Witam, mam zarezerwowane nocleg w Murowańcu i planowałem na drugi dzień udać się do schroniska 5-stawów lub schroniska nad Morskim Okiem gdzie rownież mam zarezerwowany nocleg. Czy ktoś wie jak obecnie wyglada taka trasa i którędy będzie najlepiej? Alternatywa jest trasa z Murowańca do Schroniska na hali Ornak potem Kiry i nocleg w Zakopanem. Tu również poproszę o informacje jak z warunkami oraz najlepsza bezpieczna trasę. Cześć Elon - fajnie że zawitałeś na forum. Z Murowańca najlepiej przez Zawrat i szybki zjazd na nartach do Doliny Pięciu Stawów podejście Szpiglasową Przełęcz i fajny zjazd do Morskiego Oka, na Ornak najlepiej rano wjechać krzesłami na Kasprowy Wierch i piękna wędrówka przez Czerwone Wierchy ze zjazdem do Doliny Kościeliskiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElonMusk007 Opublikowano 12 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 Kłaniam się nisko! Gorące pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi