Mateusz Z 3,060 Posted April 1, 2020 Share Posted April 1, 2020 Cześć. Rozmawiałem dziś (przed chwilą) ze Słowackim przyjacielem z HZS i poinformował mnie, że od 2021 roku mają być wyremontowane szlaki na Gerlach, Łomnicę, Baranie Rogi i Wysoką! W tym roku mają zająć się montowaniem łańcuchów I zabezpieczeń (ponoć stupaczki jak pod Rysami), a od przyszłego roku SZLAKI BĘDĄ DOSTĘPNIE TURYSTYCZNIE!!! Quote Link to post Share on other sites
sickboy777 431 Posted April 1, 2020 Share Posted April 1, 2020 Super wiadomość ? Oby tylko znowu pewne lobby nie okazało się skuteczniejsze i w ostatniej chwili nie zablokowało zmian. Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 3,060 Posted April 1, 2020 Author Share Posted April 1, 2020 Ponoć potwierdzili te zmiany i jakiś tam przetarg na pomoc TANAP ogłosili przy remontach. Temat Łomnicy jest jeszcze poruszany, ale jak mówił to na 100 procent Gerlach, Baranie i Wysoka. Szkoda że na Lodowy nie planują, ale jak widać w przyszłości może coś się ruszy. Quote Link to post Share on other sites
Nu81 187 Posted April 1, 2020 Share Posted April 1, 2020 2 godziny temu, Mateusz Z napisał: (ponoć stupaczki jak pod Rysami) Ogólnie super info, tylko te stupaczki trochę martwią, bo ciężko to się omija, a ja raczej staram się nie korzystać z sztucznych ułatwień. Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 3,060 Posted April 1, 2020 Author Share Posted April 1, 2020 @Nu81 Co racja to racja, zejście z Rysów po tych schodkach nic przyjemnego. Wiesz jak na Słowacji jest, bezpieczeństwo musi być... Poza tym to mają być szlaki dla turystów, tak więc obwiązane wsio pewnie będzie w łańcuchach. Mimo to mega się cieszę z tej decyzji sąsiadów, w końcu jakiś poważny krok w rozwój pieszej turystyki Quote Link to post Share on other sites
Nu81 187 Posted April 1, 2020 Share Posted April 1, 2020 Kurcze...za poważnie ostatnio na świecie. Zapomniałem, że coś takiego jak prima aprilis jest ? Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 3,060 Posted April 2, 2020 Author Share Posted April 2, 2020 Prima aprilis ? Nie otworzą nowych szlaków Quote Link to post Share on other sites
Nu81 187 Posted April 2, 2020 Share Posted April 2, 2020 ...a starczyłoby pociągnąć stalowe liny i zrobić via-ferraty. Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted April 2, 2020 Share Posted April 2, 2020 3 godziny temu, Mateusz Z napisał: Prima aprilis ? Nie otworzą nowych szlaków Wyczułem ?, a już miałem pod Sickboyem komentować że muszę się pośpieszyć bo mi jeszcze na Durnego schodki zrobią !!!! ??? Quote Link to post Share on other sites
sickboy777 431 Posted April 2, 2020 Share Posted April 2, 2020 12 godzin temu, Mateusz Z napisał: Prima aprilis ? Nie otworzą nowych szlaków Hehe, tak coś czułem, że to zbyt piękne, żeby było prawdziwe. ? Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 6 Posted April 3, 2020 Share Posted April 3, 2020 19 hours ago, Mateusz Z said: Prima aprilis ? Nie otworzą nowych szlaków A idź Panie.. juz się cieszyłem. ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts