Rupicapra rupicapra 114 Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Jeszcze tam nie nocowałem, a mam nocować wkrótce. Dziś dzwoniłem, ale jakiś nieprzyjemny człowiek robił łaskę, że w ogóle cokolwiek powiedział. Słabo go słyszałem, przerywało, nie chciał powtarzać ("już mówiłem, że..."). Zrozumiałem, że w starym schronisku jest kuchnia turystyczna. Czyli pewnie wrzątek, prąd i zlew. Czy jest tam lodówka? W ogóle jeśli ktokolwiek będzie w stanie powiedzieć cokolwiek o warunkach w tym schronisku (nocleg i kuchnia), będę wdzięczny. (P.S. Wiem, że bufet jest tylko w nowym.) 1 Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 2,873 Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Cześć. Spałem tam jedynie na glebie. Jest kuchnia, wrzątek, prysznice, zlew. Z tego co kojarzę to jest "lodówka" ale z colą i batonikami ? albo to może automat stojący na korytarzu.. Ogólnie jest tam fajny górski klimat. Mało który niedzielny turysta tam wchodzi odpocząć, czy schronić się przed warunkami atmosferycznymi. W kuchni można przyrządzić spokojnie swój posiłek, jest gdzie usiąść przy stoliku. W pokojach nigdy tam nie byłem. Na sam nocleg spoko baza wypadowa na Rysy czy przełęcz pod Chłopkiem. 2 Quote Link to post Share on other sites
Patryk 2k 266 Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Jest piec więc wrzątek dostępny non stop. Oczywiście jest też zlew i jakieś naczynia no i zbiorowe prycze, tzn. ustawione jedna obok drugiej. Jest tam trochę klimatu starego prawdziwego schroniska a noclegi jeśli dobrze pamiętam chyba około 30 złotych. Ale wolę nocować w Starej Roztoce! 1 Quote Link to post Share on other sites
Rupicapra rupicapra 114 Posted November 4, 2019 Author Share Posted November 4, 2019 Wybieram się ze znajomymi, ja pierwszy raz w polskim schronisku. Sam zawsze nocuję w Zakopcu pod Kuźnicami i tak gnam w górę i w dół codziennie. Dlatego pytam, jak to tu wygląda. Wielkie dzięki za odpowiedzi. 1 Quote Link to post Share on other sites
Anna M. 803 Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 @Rupicapra rupicapra Byłam w schronisku w styczniu. W kuchni był zakaz korzystania z pieca (było zimno), ale był czajnik do wody. To łazienka okazała się przytulnym miejscem - było cieplutko i czysto ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts