Dzibril88 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 Witajcie Kochani, Piszę w desperacji. Chcę wraz z partnerką rozpocząć przygodę z górami oraz lasami :) Na początek pewnie schroniska, a potem może na dziko namiot. Poszukuję i nie mogę znaleźć dosłownie nic jeżeli chodzi o śpiwory sprzętu, który by odpowiadał naszym potrzebą czy też możliwością finansowym. Mianowicie poszukuję na początek 2 x śpiwór 3 sezonowy z możliwością połączenia do kwoty ok 350 zł szt. . Chciałbym aby temp. lim. komfortu była ok -1 - -2 stopnia oraz długością 195 cm ( ja mam 177, żona 170). Czy macie jakieś pomysły? Będę bardzo wdzięczny i pozdrawiam. WESOŁYCH ŚWIĄT! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 24 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 Cześć a tu szukałeś? https://www.militaria.pl/survival,_bushcraft,_turystyka/akcesoria_noclegowe/spiwory_c2339.xml 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 24 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Dzibril88 napisał: Piszę w desperacji. desperacja za potrzebą możliwość - Odmiana przez przypadki rzeczownika możliwość • Odmiana.NET takich śpiworków jest w necie od groma, np Śpiwór FLORO 5°C / 1330g - Fjord Nansen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzibril88 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 4 godziny temu, barbie609 napisał: Cześć a tu szukałeś? https://www.militaria.pl/survival,_bushcraft,_turystyka/akcesoria_noclegowe/spiwory_c2339.xml Tak... Niestety znaleźć coś w rozmiarze 195 cm z możliwością połączenia i temperaturą komfortu przy delikatnym minusie to tragedia. Dziękuję za komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzibril88 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 3 godziny temu, J@n napisał: desperacja za potrzebą możliwość - Odmiana przez przypadki rzeczownika możliwość • Odmiana.NET takich śpiworków jest w necie od groma, np Śpiwór FLORO 5°C / 1330g - Fjord Nansen Też myślałem że jest od groma, aż nie zacząłem szukać faktycznie. Wszystkie są ogromne rozmiarowo, a jak już rozmiar pasuje to jest problem z temperaturą komfortu przy minusie lub brakiem modelu z zamkiem po drugiej stronie do dołączenia. Temat wygląda na błachy, ale w rzeczywistości to węzeł gordyjski. Chyba napiszę do producenta Fjorda czy może coś polecić z dostępnego asortymentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi