Michal1 Opublikowano 17 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2021 Witam Chciałbym poradzić się o łatwe szlaki na przełomie lutego/marca. Dopiero zaczynamy z żoną swoją przygodę z zimowymi spacerami po Tatrzańskich szlakach i teraz moje pytanie co polecacie na początek? Jak do tej pory chodziliśmy po Karkonoszach. Wielokrotnie już ten temat był poruszany ale zależy nam na ładnych widokach Trasa tak około 5-6 h jest do zaakceptowania. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 17 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2021 W dziale Wasze Wycieczki znajdziesz takich wątków więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2021 Cała Ścieżka nad reglami, wypad do Doliny Gąsienicowej, przy super pogodzie z opcją na Kasprowy, Chochołowska i Grześ, Kościeliska i Ornak. Powodzenia @Michal1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbrnd Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Hej, czy aktualnie na niebieski szlak od Kuźnic do Doliny Gąsienicowej wystarczą raczki i kijki, czy raki koszykowe? (Nigdy nie szedłem tą trasą, także nie wiem jak ona wygląda - szczególnie w rejonie Wysokie do Wielka Królowa Kopa) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 4 minuty temu, bbrnd napisał: Hej, czy aktualnie na niebieski szlak od Kuźnic do Doliny Gąsienicowej wystarczą raczki i kijki, czy raki koszykowe? (Nigdy nie szedłem tą trasą, także nie wiem jak ona wygląda - szczególnie w rejonie Wysokie do Wielka Królowa Kopa) Komunikat turystyczny24 stycznia 2022 Warunki na szlakach Warunki do uprawiania turystyki w wyższych partiach Tatr są bardzo trudne i odradzamy aktywności powyżej górnej granicy lasu. Szlaki przysypane są grubą warstwą świeżego śniegu i w większości są nieprzetarte. W wielu miejscach wiatr utworzył głębokie zaspy śniegu. Poruszanie się w warunkach zimowych, w wyższych partiach Tatr, wymaga bardzo dużego doświadczenia w zimowej turystyce górskiej oraz znajomości oceny lokalnego zagrożenia lawinowego i posiadania odpowiedniego sprzętu - raki (nie raczki!), czekan, kask, lawinowe ABC, wraz z umiejętnością posługiwania się nim. Na niżej położonych szlakach i drogach dojściowych do schronisk również zalega świeża warstwa śniegu, która przykryła starszy, twardy śnieg. Miejscami występują oblodzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Polecam poza stroną TPN zajrzeć do Centrum Informacji Turystycznej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi