Kasia K Opublikowano 13 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 W 2018 roku Krywań niestety nie wpuścił mnie na szczyt. Ok. 20minut przed szczytem zaczęło grzmieć i padać. Trochę czekałam na poprawę, ale niestety rozsądek podpowiadał wycof. Ale szlak piękny. Może następnym razem mi się uda dotknąć krzyża na Krywania. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Byłam w lipcu ale schodziłam w deszczu i gradzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 (edytowane) Cześć. Ostatnio odwiedziłem Krywań przy nawet niezłej pogodzie. Szlak jest stosunkowo łatwy (od trzech studniczek), aczkolwiek dobra kondycja się przyda - spore przewyższenie. Ponad krywańskim żlebem jest kilka miejsc, gdzie trzeba się lekko zastanowić i wspomóc rękoma. Najwięcej trudności chyba sprawiał (robiły się małe zatory) taki mikro żleb pod kopułą szczytową (zdjęcie). Przy oblodzeniach i mokrej skale może być nieco trudniej. Moim zdaniem szlak dla każdego sprawnego turysty nie powinien sprawiać trudności. Poniżej kilka zdjęć. PS. Ponadto utrudnieniem są chmary turystów, niekoniecznie przygotowanych do wejścia na tak wysoką górę. Robi się zadymka żlebik Tatry Zachodnie spod szczytu Na Tatry Wysokie Szczyt Edytowane 14 Września 2019 przez Mateusz Z 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppiioottrr Opublikowano 15 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 to śnieg z wczoraj? od jakiej wysokości? ślisko na szlaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 19 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Mi udalo sie wejść dopiero za 3 razem za każdym razem pogoda nie pozwoliła w czerwcu zeszłego roku sie udalo pomimo opadów śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi