Lavinka Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Kto był? Komu się podobało? Wchodziliście od Przełęczy pod Kopą czy od Przełęczy Kondrackiej? A może był to tylko element trasy na Czerwone Wierchy lub punkt startu na Kasprowy? Miałam przyjemność wychodzić na Kopę od strony Przełęczy pod Kopą i nie żałuję. Do Hali Kondratowej szły tłumy, ale znaczna większość odbiła w stronę Przełęczy Kondrackiej. Na zielonym szlaku natomiast było bardzo mało osób, jak na środek sezonu oczywiście. Ze szczytu rozpościerają się piękne widoki na Tatry Słowackie, jak i na Giewont. Ja akurat kontynuowałam wyprawę idąc na Kasprowy Wierch. Decyzja była dość spontaniczna, bo pogoda nie pozwalała na to, by wracać na dół Przyznam, że szlak wydał mi się przepiękny, na nim minęłam max. 10 osób, ale to chyba ze względu na dość późną porę. Każdemu mogę z czystym sumieniem polecić tę trasę. A jakie były Wasze przygody z Kopą Kondracką? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiolka_94 Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Ja byłam idąc z Kasprowego na Czerwone Wierchy, ale nic nie widziałam była mgła, zimno i okropny wiatr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykbala.89 Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Kopa Kondracka, Małołączniak, Ciemnak to były moje pierwsze szczyty w Tatrach zrobione w ortalionie i trampeczkach za dyszke wraz z tanim szkolnym plecakiem. Minęło trochę czasu jednak pamiętam te widoki z tych okolic, bardzo przyjemnych okolic. Pamiętam siebie zalanego od czubka głowy do samej ziemi z tego wysiłku, bolące plecy od plecaka, który też miał dość po zapakowanych dwóch butelkach wody. No i nogi, ojjjj od tamtej pory nie włożyłem już nigdy trampek. Jednak z uśmiechem przypominam sobie ten czas bo to tam były moje początki i tam złapałem bakcyla na Tatry. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Iron Opublikowano 5 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Pierwszego dnia kalendarzowej wiosny 2019 szedłem przez Czerwone Wierchy. Piękna pogoda ludzi garstka i duuużo śniegu Start Kiry przez Czerwone Wierchy do Kondrackiej Przełęczy potem piękny dupozjazd do Doliny Małej Łąki, meta Kiry. Trasę powtórzę teraz w połowie września. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskimos Opublikowano 13 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Dnia 5.09.2019 o 19:47, Peter Iron napisał: ...Przełęczy potem piękny dupozjazd do Doliny Małej Łąki, meta Kiry. Trasę powtórzę teraz w połowie września. Tym razem już nie przyspieszysz sobie zejścia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi