peter1 Opublikowano 13 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Wielkie Solisko(2412 lub 2413m) - szczyt w bocznej grani Tatr, najwyższy punkt pięknej Grani Soliska, oddzielającej doliny: Furkotną i Młynicką. Na szczycie znajduje się tzw. Grzybek(czyli takie małe Kowadełko), warto się wdrapać bo to przecież najwyższy punkt. Z dołu Wielkie Solisko(szczyt) nie robi może wrażenia ale wycieczka niesamowita. Podchodziłem od Furkotnej. Solisko od Furkota od Doliny Furkotnej od Młynickiej kopuła szczytowa Wyżni Furkotny Staw, Ostra i Krywań Furkot i Hruby Grzybek Orla na horyzoncie Szczyrbski a za nim Mięgusze Ostra, Krótka i Krywań Szatan Grań Soliska na Grzybku zbliżenie na Orlą Szatan grań Soliska Szczyrbski Szatan białe kamienie - start trasy Capi Staw i Kolisty Stawek oba Stawy Furkotne Furkot i Hruby grań w stronę Bystrej Ławki 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 17 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Świetne zdjęcia! Jak oceniasz trudność wejścia na Solisko pod kątem technicznym i orientacyjnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 40 minut temu, Mateusz Z napisał: Świetne zdjęcia! Jak oceniasz trudność wejścia na Solisko pod kątem technicznym i orientacyjnym? Dzięki! Technicznych trudności nie ma, orientacyjnie na początku(trzeba trafić w odpowiedni żleb). Co innego jakby schodzić na drugą stronę lub iść granią w jedną czy drugą stroną - wtedy i orientacja i technika idzie na wyższy level. Byłem tam sam więc nie chciałem ryzykować. Ale chętnie wrócę jakby co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi