egipskie_ciemnosci Opublikowano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Witajcie, mam problem z identyfikacją szczytów na poniższym zdjęciu. Tzn. wstępnie zidentyfikowałam je tak jak podpisałam na zdjęciu. Jednak nie mam pewności, że jest to poprawne. Absolutnie nie mam pojęcia również co za masyw jest po prawej stronie zdjęcia za drzewem. Strzelam, że to masyw Wołoszyna, ale czy to będzie Pośredni Wołoszyn? Zdjęcie robione mniej więcej w połowie Doliny Roztoki - nieco za polaną Nowa Roztoka i mostkami. Może coś się komuś rzuci w oko. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Musiałbym zobaczyć więcej zdjęć ale wydaje mi się, że z Małą Buczynową masz rację, po prawej będzie Wielki Wołoszyn(Pośredni też może być) ale po lewej to chyba Buczynowa Strażnica, a z tyłu może wystawać nawet Kozi. Wielką Buczynową też powinno być widać(to pewnie ta turnia na lewo od twojego napisu 'Mała Buczynowa'). Ciekawa perspektywa więc nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egipskie_ciemnosci Opublikowano 14 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Kawałek dalej cyknęłam jeszcze jedną nietypową perspektywę z tej doliny. Nie wiem czy coś pomoże, czy zamiesza. Ale tutaj również pokusiłam się o identyfikację, choć również nie jestem jej na 100% pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Jeżeli na obu zdjęciach jest ten sam grzbiet to możesz mieć rację co do tej Wielkiej Buczynowej. Nie widzę dokładnie na 1 fotce czy ta grań się łączy ze sobą i dla pewności przydałoby się zobaczyć co jest bardziej po lewej. Być może tam się szczyty zlewają ze sobą(jest nieostro) i wtedy na pewno nie jest to Wielka Buczynowa. Fotka 2 - raczej wszystko ok. Zależy też jak daleko był ten 'kawałek dalej'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egipskie_ciemnosci Opublikowano 14 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 2 zdjęcie gdzieś pi razy na wysokości Świstowej Czuby, 300-400 metrów dalej od pierwszej miejscówki. Co do pierwszego zdjęcia, to po lewo była mgła, dlatego tak słabo widać. Nie mam niestety innego zdjęcia z tej lokalizacji. Mam natomiast zdjęcie tego co jest po prawej stronie od pierwszego ujęcia. Miejsce robienia zdjęcia dokładnie to samo co zdjęcie numer 1, tyle tylko, że na prawo. Brakuje jednak tego co jest pomiędzy tymi dwoma zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egipskie_ciemnosci Opublikowano 14 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 To do zagadek dołączę jeszcze jedną. Co za szczyt jest widoczny na poniższym zdjęciu? I czy Granaty są dobrze zidentyfikowane? Lokalizacja skąd zdjęcie zostało zrobione to coś pomiędzy fotką nr 1 i nr 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Obstawiam, że to Budzowa Igła. Granaty - ok, widać też Zadniego po lewej od Pośredniego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egipskie_ciemnosci Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Mam kolejną tatrzańską zagadkę. Tym razem zdjęcie robione z Kopieńca Wielkiego. Czy ktoś jest w stanie rozpoznać co kryje się pod znakami zapytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egipskie_ciemnosci Opublikowano 21 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 @Luk_ serdeczne dzięki za identyfikację. PeakFinderem próbowałam, ale w identyfikacji odległych szczytów (na n-tym planie) nieco się gubi. Ale masz słuszność, to doskonałe narzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egipskie_ciemnosci Opublikowano 21 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 @Luk_ w zasadzie i jedno i drugie. Umieszczam takie opisane panoramy w postach na swoim blogu. Jeśli masz ochotę to dla przykładu zerknij tutaj jak to wygląda: https://tourtheworldpl.blogspot.com/2020/09/hala-gasienicowa-murowaniec.html Opisane zdjęcia są na samym dole artykułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 Tatrzańskie szczyty i doliny widziane z lotu ptaka. Świetna lekcja topografii. źródło: Tarromaniak 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi