Łacia Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Cześć Tatromaniacy Mam w planach zakup zegarka wielofunkcyjnego. Myślałam o Suunto lub Garminie czy możecie podzielić się swoją opinią, jakie modele posiadacie, jak się sprawdzają? Będę wdzięczna za pomoc i dobrą radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Pooglądaj sobie serię Garmin Instinct , może to coś czego szukasz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pab Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Mam fenix 3, który polecam, służy mi też do triathlonu, gdzie sprawdza się wyśmienicie. Ma już 4 lata i myślałem o zmianie na nowszy 5, ale właśnie garmin zaprezentował fenixa 6 - posiada możliwość ładowania solarnego. Garmin ze względu na triathlon i słynny serwis garmina (wymiana zegarka na nowy dosłownie po godzinie (Warszawa) - zgłoszenie przez www, wydają decyzję i w serwisie czeka na odbiór nowy egzemplarz (nikt starego nawet nie ogląda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikołaj Opublikowano 2 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Posiadam Suunto Spartan Ultra. Pływanie, rower, bieganie (osobno jak i łączone), góry bez problemu. Ma 80 trybów sportowych i możliwość własnej konfiguracji przez suunto app. Myślałem nad innym modelem Suunto lub Garminem. Między modelami Suunto wygrała większa bateria i szkło szafirowy oraz brak tętna z nadgarstka. Między Garminem- cena Tętno zawsze mierze z pasa (który był w zestawie), więc brak odczytu z nadgarstka mi nie przeszkadza. Jest wyposażony w barometr, więc wysokość jest z ciśnienia, a nie tylko z GPS. W miarę dokładny jak na moje wymagania (największą różnica to były 4 metry). Nie ma mapy tak jak garmin. Możesz wgrać trasę i prowadzi po śladzie i pokazuje na profilu wysokości trasy gdzie jesteś i ile zostało podejść. Bateria w górach starcza na cały dzień z najlepszym trybem gps (u mnie to bylo 15 h). Najmniej dokładny tryb to chyba 150 h. Myślałem nad Garminem, ale jakoś wygrał sentyment do marki Suunto i lepsza cena. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskimos Opublikowano 13 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Mam Garmina Fenix 5 i bardzo sobie chwale, ale jest jedno ale. Strasznie prekłamuje dystans. Na mapie dystans wynosił 21.5km, na telefonach 23-25km, a zegarek pokazał 32, wiec jest to 7-9km różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 15 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Ja mam Samsung Galaxy watch i sprawdza sie w zupełności pokazuje wysokość zapisuje trasy itp używam go również do biegania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paido Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Odświeżam temat, w najbliższych miesiącach zamierzam zakupić zegarek. Teraz pytanie co będzie lepsze zegarek sportowy czy smartwatch ? Domniemywam, że zegarek sportowy. Kolejne pytanie jakiej firmy? Zależy mi na dokładności ze względu iż tanie nie są więc jak już wydawać 4-cyfrową kwotę to czegoś należałoby wymagać. Najbardziej mnie interesują takie opcje/funkcje jak dokładny dystans przebytej drogi, transy z nawigacji (trasy górskie), położenie nad poziomem morza czyli wysokościomierz. Zastanawiałem się nad polar Grit X pro. Ktoś coś ? Może doradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlowska Opublikowano 18 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2023 Garmin Instinct zdecydowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi