wjesna Opublikowano 23 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Bieszczady . Cmentarz i miejsce po cerkwi w Beniowej. Dojdziemy tu idąc szlakiem z Bukowca w stronę źrodla Sanu. Pierwsza cerkiew powstala tu w 1589r Ostatnią cerkiew pw św Michała Archanioła spalono w 1947 r, a to, co o niej przypomina, to podmurowka, krzyze, cmentarz i charakterystyczna kamienna podstawa chrzcielnicy z symbolem ryby, ktora zostala znaleziono w 1990 r 50m od cerkwi i prawdopodobnie pochodziła z poprzedniej świątyni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 23 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Godzinę temu, wjesna napisał(a): symbolem ryby uuuuu taki stary symbol chrześcijański. To musi być naprawdę stare. A kształt to mi się z łososiem kojarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 23 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Godzinę temu, barbie609 moder napisał(a): uuuuu taki stary symbol chrześcijański. To musi być naprawdę stare. Im starsze tym ciekawsze Godzinę temu, barbie609 moder napisał(a): kształt to mi się z łososiem kojarzy Głodnemu chleb na myśli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 23 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 6 minut temu, wjesna napisał(a): Głodnemu chleb na myśli jutro to będzie pstrąg , no w sumie to też łososiowaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 23 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Bieszczady, Cmentarz z I wojny światowej. Dojdziemy tam idąc po widoki na Dwernik Kamień z Nasicznego albo z Zatwarnicy. Warto podejsc do tych leśnych mogił ludzi, którym przyszło tu zginąć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 23 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 7 minut temu, barbie609 moder napisał(a): jutro to będzie pstrąg , no w sumie to też łososiowaty Czyli karpia nie zabijesz. Za bardzo przejmujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 23 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 1 minutę temu, wjesna napisał(a): Czyli karpia nie zabijesz. Za bardzo przejmujące wiesz raczej nie stanowi to dla mnie problemu , po prostu wolę pstrąga niż mulastego karpia. Zresztą i to i to można kupić jako filety i mnie trzeba pitwać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi