Robi912 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 (edytowane) Mam pytanie do osób, które miały już okazję wychodzić na szlaki z małymi dziećmi. W najbliższym czasie planuję wypad do Zakopanego wraz z 11-miesięczną córką i nie powiem, że chciałbym trochę z nią również pochodzić. Ogarnąłem już sobie wypożyczalnię nosideł, wybrałem parę tras (na początek Chochołowska i Morskie Oko, potem spróbuję z plecami przejść z Brzezin na Gąsienicową i jak plecy dadzą radę to ostatniego dnia chciałem dorzucić Rusinową Polanę lub szarpnąć się na Czerwone Wierchy), ale zastanawiam się nad ekwipunkiem. Sam w Tatrach byłem już kilka razy i wiem, jak siebie wyposażyć, ale młoda jedzie z nami pierwszy raz. Czy są może na forum jacyś rodzice, którzy uderzali w góry z takimi brzdącami i mogliby podpowiedzieć, co poza zdrowym rozsądkiem rodziców i dobraniem odpowiedniego ubioru dziecku przydaje się na szlaku ? Z góry dziękuję za wszystkie porady Ewentualnie, gdyby ktoś miał niemiłe doświadczenia z planowanych przeze mnie tras również będę wdzięczny za poradę (wcześniej byłem na nich bez dziecka, ale wiadomo, z takim plecakiem perspektywa może się zmienić ) Edytowane 27 Sierpnia 2019 przez Robi912 zapomniałem dopisać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mynaszlaku Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Hej. Poniżej lista rzeczy, które warto zabrać w podróż z dzieckiem. Z niej można wybrać, to co warto wrzucić do plecaka. Jedzenie, picie, coś do zabawy, ubranie na zmianę, pampersy, preparaty na komary, kleszcze, kremy na słońce, maść na ząbki, ogólnie apteczka, bo to bardzo się przydaje. Nie wiem, czy chodziłeś już wcześniej gdzieś z dzieckiem po górach? Jeśli nie to warto spróbować przejść się kilka razy w mniejsze góry. Jeśli już byłeś na szlaku, to wiesz, co zabierasz. Zwróć też uwagę na nosidełko, które wypożyczasz, żeby nie zrobić dziecku krzywdy, https://mynaszlaku.pl/co-spakowac-na-podroz-z-dzieckiem-101-potrzebnych-rzeczy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robi912 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Ciekawe zestawienie, dzięki :) To nasz pierwszy wyjazd w góry w ogóle, stąd nie chcę od razu się rzucać na wyższe szlaki, zanim nie obejdę się po krótszych trasach jak Rusinowa Polana lub Gąsienicową z Brzezin. O nosidełkach już dość sporo poczytałem, radziłem się też na innych forach, mam nadzieję że wszystko będzie pasowało :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anula Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Możecie iść do Doliny Małej Łąki. Nie jest tak bardzo oblegana jak pozostałe a widoki cudne. Jak moja córka „chodziła” po górach w nosidełku to byliśmy właśnie w Małej Łące, Dolinie Strążyskiej, Kościeliskiej, Chochołowskiej. Nad Morskim Okiem, na Rusinowej Polanie (szlak z Wierch Porońca) i na Polanie Kopieniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oriiimi Opublikowano 26 Stycznia Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia (edytowane) Od siebie polecam z Kościeliska iść Doliną Kościeliska ,aż do Doliny Małej Łąki,widoczki piękne i trasa nie jest wymagająca.Mieliśmy ze sobą ślizg na powrocie już do Doliny Małej Łąki ,frajda bo cały czas szlakiem z górki ,córka 6,5 roku była mega zadowolona Warto jest też zajrzeć sobie do tego sklepu https://r70.pl/ Z wyposażeniem survivalowym aby skompletować potrzebny sprzęt na taki wyjazd. Edytowane 8 Lutego przez oriiimi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi