kasia31610 0 Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 Witam Kochani miłośnicy Tatr :) Mam pytanie. Chcę się wybrać do Doliny Białej Wody, i zostawić samochód na parkingu na łysej Polanie po stronie Słowackiej. Słyszałam, że nasz TPN wprowadził rezerwowanie miejsc, ale dotyczy to parkingów na Palenicy Białczańskiej i Łysej Planie ale po stronie polskiej. Czy ktoś z Was orientuje się jak wygląda sytuacja na parkingu na Łysej Polanie ale u Słowaków? Czy w tygodniu na początku października będzie problem z zaparkowaniem? Jak byłam tam ostatnio to były luzy, ale to było przed wirusem, i tym rezerwowaniem. Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,099 Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 @kasia31610 problem może być w ciepły weekend ale w środku tygodnia będzie OK. Ja byłam w zeszłą niedzielę o 6.30 i jeszcze było kilka miejsc. Quote Link to post Share on other sites
Artur S 1,315 Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 To zależy o której godzinie tam będziesz. Skoro świt jest jeszcze sporo wolnych miejsc, a potem nawet w tygodniu auta stoją już na poboczu w kierunku Javoriny. Quote Link to post Share on other sites
kasia31610 0 Posted September 20, 2020 Author Share Posted September 20, 2020 Ale na pewno chodzi o ten parking po stronie słowackiej bez rezerwacji internetowej? Ja na pewno w weekend bym nie jechała ? Quote Link to post Share on other sites
kasia31610 0 Posted September 20, 2020 Author Share Posted September 20, 2020 ok, dziękuję, czyli nawet tam jest nie ciekawie... Quote Link to post Share on other sites
kasia31610 0 Posted September 20, 2020 Author Share Posted September 20, 2020 A jeszcze chciałam zapytać wie ktoś jaka cena za ten parking? Czy trzeba płacić w euro? Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,099 Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 Można w złotówkach 25 złotych za dobę. Quote Link to post Share on other sites
Artur S 1,315 Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 @kasia31610 sprawdź sobie z dwa dni wcześniej ile jest jeszcze wolnych miejsc na parkingu na Palenicy. Jeśli już będzie zajęty to będzie oznaczało że wszyscy dla których zabrakło miejsc, będą parkować po słowackiej stronie. Tam może tylko 10-15% aut należy do turystów udających się do Bielovodskiej. Zresztą skoro chcesz zajść gdzieś dalej tą długą doliną to i tak powinnaś być na parkingu równo że świtem, a wtedy będą miejsca na 100 % Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts