kasia31610 Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Witam Kochani miłośnicy Tatr :) Mam pytanie. Chcę się wybrać do Doliny Białej Wody, i zostawić samochód na parkingu na łysej Polanie po stronie Słowackiej. Słyszałam, że nasz TPN wprowadził rezerwowanie miejsc, ale dotyczy to parkingów na Palenicy Białczańskiej i Łysej Planie ale po stronie polskiej. Czy ktoś z Was orientuje się jak wygląda sytuacja na parkingu na Łysej Polanie ale u Słowaków? Czy w tygodniu na początku października będzie problem z zaparkowaniem? Jak byłam tam ostatnio to były luzy, ale to było przed wirusem, i tym rezerwowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 @kasia31610 problem może być w ciepły weekend ale w środku tygodnia będzie OK. Ja byłam w zeszłą niedzielę o 6.30 i jeszcze było kilka miejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 To zależy o której godzinie tam będziesz. Skoro świt jest jeszcze sporo wolnych miejsc, a potem nawet w tygodniu auta stoją już na poboczu w kierunku Javoriny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasia31610 Opublikowano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Ale na pewno chodzi o ten parking po stronie słowackiej bez rezerwacji internetowej? Ja na pewno w weekend bym nie jechała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasia31610 Opublikowano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 ok, dziękuję, czyli nawet tam jest nie ciekawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasia31610 Opublikowano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 A jeszcze chciałam zapytać wie ktoś jaka cena za ten parking? Czy trzeba płacić w euro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Można w złotówkach 25 złotych za dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 @kasia31610 sprawdź sobie z dwa dni wcześniej ile jest jeszcze wolnych miejsc na parkingu na Palenicy. Jeśli już będzie zajęty to będzie oznaczało że wszyscy dla których zabrakło miejsc, będą parkować po słowackiej stronie. Tam może tylko 10-15% aut należy do turystów udających się do Bielovodskiej. Zresztą skoro chcesz zajść gdzieś dalej tą długą doliną to i tak powinnaś być na parkingu równo że świtem, a wtedy będą miejsca na 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi