Paweł256 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Dzień 6 Zbójnickie Schronisko - Czerwona Ławka - Lodowa Przełęcz - Jaworzyna Tatrzańska Kolejny dzień zaczęliśmy wyjściem na wschód słońca, potem śniadanie, pakowanie i start w kierunku Czerwonej Ławki przez przepiękną dolinę. To sypkie i kamieniste podejście na przełęcz wydało nam się być bardziej kłopotliwe niż druga strona z łańcuchami Zasady na via ferracie traktowane bardzo luźno. Lonże widzieliśmy tylko u jednej z kilku osób, niektórzy szli pod prąd. Ale ruch o tej porze był bardzo mały zarówno na szlaku jak i na via ferracie nie było problemu z mijaniem się. Na samej przełęczy bardzo mało miejsca więc kilka fotek i idziemy dalej. Lodowa Przełęcz - nasz następny punkt dnia. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł256 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 (edytowane) Lodowa Przełęcz urzekła mnie swoimi widokami. Uważam je za jedne z najładniejszych jakie widziałem w Tatrach. Z uwagi na to, że miejsca było znaczniej więcej niż na Czerwonej Ławce, a widoki fantastyczne, zrobiliśmy tutaj najdłuższy odpoczynek dnia. Został on jednak przerwany przez panów z HZS. Wyglądało to na ćwiczenia, bo po zejściu na przełęcz zrobili krótką rozgrzewkę, po czym helikopter wrócił i zabrał ich z powrotem. Pierwszy raz w życiu mogłem oglądać taką akcję z tak bliska No i oczywiście dobrze, że to (chyba) tylko ćwiczenia i nikomu nic się nie stało. Powrót doliną był czystą przyjemnością. Choć długa to niezwykle piękna i bardzo krótkie były odcinki w których las przysłaniał widoki. Na szlaku spotkaliśmy tylko kilka małych grupek turystów podążających na przełęcz i jednego schodzącego. Jedynie ostatnie pół godziny nam się dłużyło. Edytowane 6 Stycznia 2024 przez Paweł256 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 @Paweł256 świetne trasy, jestem pod wrażeniem.. Bardzo, ale to bardzo zazdroszczę pogody (pozytywnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 12 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2024 @Paweł256- rozbudziłeś nasze apetyty, czekamy na więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi