wilow Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Cześć wszystkim forumowiczom. Piszę tutaj, gdyż "wujek google" niezbyt pomógł mi w rozwiązaniu mojego problemu. Otóż poszukuje kasku górskiego na dużą głowę. Rozmiar 62 jest niestety za mały, a nigdzie w sieci nie znalazłem większych. Znalazłem za to jakieś stare artykuły, w których pisano, iż statystycznie rzecz ujmując głowę o średnicy większej niż rozmiar L ma tylko 7% ludzi na świecie, a co za tym idzie produkcja stała się nieopłacalna... Pozostawiono kaski w rozmiarze "one size" dla wszystkich(max 62cm obwodu). Pytanie do Was: czy znacie jakieś miejsce gdzie można kupić/zamówić kask w rozmiarze 64,65?? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 22 godziny temu, wilow napisał: Pytanie do Was: czy znacie jakieś miejsce gdzie można kupić/zamówić kask w rozmiarze 64,65?? Z góry dziękuję za pomoc. Miałam ostatnio ten sam problem. Nie znalazłam nic większego niż 61/62 obwodu, a i tak to było na słowo honoru.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilow Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 GRIVEL SALAMANDER XL (58-68) - no longer available / brak w magazynie. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie wiem, czy jest jakaś firma, która może zrobić kask choćby na specjalne zamówienie... Wszystko wskazuje na to, że klienci z większymi głowami zostali pozostawieni samo sobie w związku z ekonomicznymi przesłankami... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldek Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Nie wiem czy to pomoże (i czy jeszcze jest potrzeba), ale jest kilka kasków, które podają w specyfikacji 63cm jako maks. Głównie BD ale jeden Salewy też znalazłem: https://8a.pl/kask-gorski-salewa-vayu-2-0-helmet-white Na tym blogu podają, że to nawet 63,5cm: https://blog.weighmyrack.com/the-best-rock-climbing-helmets-for-big-and-large-heads/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi