piasio Opublikowano 28 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Pacjent Lowa Renegade GTX.. a więc model dość popularny Dostałem takie buty prawie nieużywane.. jednak ktoś je ładnie wyczyścił.. i w niektórych miejscach skóra trochę sucha.. wiec wjechał temat impregnacji. Sam impregnat temat jasny.. natomiast mam pytanie czy można nubuk potraktować wcześniej Lowa Creme Active... Ktoś ma doświadczenia z tym preparatem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 29 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 Nie mam doświadczenia z żadnych tych preparatów, na co dzień używam Nikwaxa albo Grangersa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 29 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 Ja bym najpierw pryskał, potem smarował - bo zakładam, że ten 'krem' jest tłusty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 29 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 11 minut temu, Q'bot napisał: Ja bym najpierw pryskał, potem smarował - bo zakładam, że ten 'krem' jest tłusty? Ale z tego co wyczytałem, ten krem ma też właściwości impregnujące Ja tam niczym nie smaruję swoich butów, jak są brudne czyszczę je zwilżoną szmatką i od lat używam impregnatu w sprayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasio Opublikowano 30 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 (edytowane) 23 godziny temu, Q'bot napisał: Ja bym najpierw pryskał, potem smarował - bo zakładam, że ten 'krem' jest tłusty? Gdzie 2 polaków tam trzy zdania.. ale wychodzi na to że masz rację. Napisałem do producenta.. serwis podesłał mi instrukcje, jest tez film Lowa dotyczący pielęgnacji butów z nubuku na You Tube Buty z nubuku są trochę bardziej problematyczne.. ale można je potraktować zarówno impregnatem jak i tym kremem.. tyle że but trochę ciemnieje i robi się śliski jak but ze skóry licowej. Przy użyciu tego konkretnego impregnatu Lowa Water Stop zalecają aby pryskać lekko zwilżoną skórę.. Krem można stosować także samodzielnie jak i dodatkowo po wyschnięciu po impregnacji. Też byłem zaskoczony.. ale na to wychodzi.. Po impregnacie buty wyglądają całkiem nieźle więc krem póki co pewnie sobie odpuszczę. Teoretycznie nie powinien zapychać porów skóry.. jest to jakaś formula na bazie silikonu.. ale nie do końca jestem przekonany że nie ma on wpływu na oddychalność.. Natomiast producent nie zaleca stosowania olejów.. Edytowane 30 Listopada 2021 przez piasio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Oleje to właśnie do skór licowych i zwykle tych bez membran Wadą impregnatu w spray'u jest jego krótkie działanie - pociorasz kwadrans w mokrej trawie i już skóra nubukowa ściemnieje - i wilgoć dotrze do membrany. Pytanie czy Ci to przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi