Skocz do zawartości

Ocierające buty trekingowe, czy to normalne?

Pepcios

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupiłem ostatnio buty trekingowe od Jack Wolfskina, i wszystko było by idealnie, gdyby nie fakt, że but obciera mi nogę na wysokości kostki i trochę wyżej. Czy to normalne? Mam troszkę większą łydkę, ale nie sądziłem że to będzie aż taki problem. Zastanawiam się czy da się przy wysokich butach to jakoś rozciągnąć, czy jednak czeka mnie wymiana butów na inne. Macie jakieś doświadczenia z podobnymi przypadłościami? 

Z góry dzięki za wszystkie porady :)

20 minut temu, Pepcios napisał(a):

że but obciera mi nogę na wysokości kostki i trochę wyżej.

Witaj , na początek skarpeta i czy je dobrze sznurujesz ?

21 minut temu, Pepcios napisał(a):

Macie jakieś doświadczenia z podobnymi przypadłościami? 

kiedyś zanim się poszło w góry w nowym bucie to trzeba było trochę pochodzić ,,po mieście,, , żeby się rozbiły i dopasowały do stopy.

1 godzinę temu, Pepcios napisał(a):

Witam, kupiłem ostatnio buty trekingowe od Jack Wolfskina, i wszystko było by idealnie, gdyby nie fakt, że but obciera mi nogę na wysokości kostki i trochę wyżej. Czy to normalne? Mam troszkę większą łydkę, ale nie sądziłem że to będzie aż taki problem. Zastanawiam się czy da się przy wysokich butach to jakoś rozciągnąć, czy jednak czeka mnie wymiana butów na inne. Macie jakieś doświadczenia z podobnymi przypadłościami? 

Z góry dzięki za wszystkie porady 🙂

Dobrze dobrany but górski nie powinien powodować żadnego dyskomfortu. Jeśli już teraz, w domu, obciera Cię, to oznacza to albo źle dobrany rozmiar, albo po prostu ten model Ci nie leży.