Jędrek Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września Wspominałem tu już parę razy o moich najlepszych butach, sprzed nastu lat. I oto one, z nowiutkim vibramem za jedyne 300 złociszy: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 6 Września Udostępnij Opublikowano 6 Września O, ciekawe, ja kiedyś pytałem w Hanzel'u za ile zmieniliby podeszwę, to policzyli 380 złociszy do niskich Hanwagów. Jako, że za same buty w promocji tyle nie dałem, to odpuściłem, choć cholewka w stanie niemal nienaruszonym... Jak membrana się trzyma po takim zabiegu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 6 Września Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 4 godziny temu, Q'bot napisał(a): Jak membrana się trzyma po takim zabiegu? Jaka membrana? Buty mają prawie 20 lat, po membranie zostały wspomnienia Nie mam zamiaru chodzić w tych staruszkach w deszczu. Takie kapcie trzeba oszczędzać. Póki co wypróbowałem na jednej wycieczce - i było ok, wygoda prawie jak przed laty. Wybrałem najbardziej "klejący" vibram i nawet na wyślizganych, wilgotnych kamieniach w zejściu Jaworzynką zero poślizgów. Wymianę robił fachowiec ze stoiska Hanzela pod Gubałówką. Oddałem w poniedziałek po południu, w środę rano były gotowe. Ciekawostka - w poniedziałek rano kawałek się w nich przeszedłem pod Kopieniec, jeszcze ze starymi podeszwami - i wyglądało na to że trzymają się w jednym kawałku. A potem fachowiec jednym ruchem ręki oderwał przy mnie starą podeszwę, żeby sprawdzić czy buty nadają się do przyklejenia nowej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano Wtorek o 17:40 Autor Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:40 W uzupełnieniu, po trzech tygodniach spacerów tu i ówdzie - prawie 20-letnie buciki po reaktywacji spisywały się wybornie, wygoda cud miód, nowe podeszwy trzymają niczym szatan duszę grzesznika. Oczywiście w dni deszczowe, tak jak planowałem, mogły sobie odpoczywać. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi