Niki Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Witam wczoraj byliśmy na płaczącym wierchu pytanie czy ktos spotkł sie z taką rośliną pytalem Słowaków oni ni wiedzieli co to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Ładne to to nie jest...ale interesujące ! Nie spotkałam takiego czegoś w Tatrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Poszperałam w atlasie i to chyba jest Dziewięćsił Bezłodygowy. Rośnie w Tatrach ale też w Beskidach i Sudetach. Kwiaty otwierają się pod wpływem promieni słonecznych a zamykają pod wpływem wilgoci. Kwitnie od czerwca do września więc to by się zgadzało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, Niki napisał: Witam wczoraj byliśmy na płaczącym wierchu pytanie czy ktos spotkł sie z taką rośliną pytalem Słowaków oni ni wiedzieli co to Dziewięćsil bezlodygowy na 100%. Roślina popularna u mnie w Beskidach. P.s. Twoja góra to Płaczliwa Skała po polsku, a nie wierch. Ładnie to tak po rezerwacie chodzić?? Edytowane 17 Września 2019 przez Artur S 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 7 minut temu, Artur S napisał: . Ładnie to tak po rezerwacie chodzić?? Tam jest tyle ścieżek że można się pogubić A dokładnie to Płaczliwa Skała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 17 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Dziękujemy za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 16 minut temu, Agnieszka GP napisał: Tam jest tyle ścieżek że można się pogubić A dokładnie to Płaczliwa Skała No dokładnie ale pisałem na telefonie i nie zauważyłem że skurczybyk sam poprawił na Płacząca. Może dlatego, że on tam nie był 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 17 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Poszliśmy tam z przewodnikiem słowackim widok na zdiar przepraszam za pomyłkę ale na Słowacji nikt nie używa polskiej nazwy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi