kjboski Opublikowano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Cześć, Chcemy pojechać z żoną w tym roku pierwszy raz w Alpy na trekking. Wybraliśmy sobie pętlę na terenie Schladminger Tauren (Schladminger Tauern Höhenweg, ok 100km na 5-6 dni). Czy mogę liczyć na jakieś podpowiedzi dotyczące tego miejsca? Planujemy spać na namiocie, ale widziałem, że wałęsa się tam dość sporo krów (szczególnie w niższych partiach poniżej 1800mnpm) i nie wiem do końca czy to dobra decyzja. Czy teren jest trudny technicznie (ekspozycje, łańcuchy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Fajna wędrówka, nie przszedłem w całości ale są miejsca gdzie trzeba chodzić po stwardnałym stromym śniegu, pamiętam że w kilku miejscach był ubezpieczony stalową linką typu ferrata, łańcuchów jakoś sobie nie przypominam ale nie dam gwarancji bo byłem tam w 1994 roku. Spanie najlepiej w schroniskach - wykupcie sobie członkostwo w Alpenverajnie Alpenverein Austria (AV-102) Stowarzyszenie - Ubezpieczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi