Isgenaroth Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) Cześć Podpowiedzcie proszę czy na zimę dla osoby początkującej, która poruszała się już w terenie zimą tyle, ze w raczkach, dobre będą raki koszykowe Stalker Camp i czekan Alpin Tour ? Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez Isgenaroth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksandraskrzypek Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Cześć. ;) Mam te raki i dokładnie ten czekan i uważam, że jest to sprzęt wystarczający dla osoby początkującej. Używam drugi sezon i nic się z tym nie dzieje. Polecam jeszcze dokupić kask - jak dla mnie zimą jest niezbędny. ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Cześć, co do tego modelu czekana - zastanów się czy nie będzie Ci przeszkadzać brak gumy antypoślizgowej na dole styliska. Powtórzę za koleżanką wyżej - na zimę polecam dokupić kask 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isgenaroth Opublikowano 3 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Dnia 30.08.2019 o 11:01, Czaro napisał: Cześć, co do tego modelu czekana - zastanów się czy nie będzie Ci przeszkadzać brak gumy antypoślizgowej na dole styliska. A co polecisz w podobnej cenie z tym udogodnieniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 4 godziny temu, Isgenaroth napisał: W podobnej cenie może być ciężko. Niewiele droższy jest Alpin Tour Plus, który posiada to udogodnienie (jest też trochę lżejszy). Przed wyborem czekana przeczytaj dobre poradniki skalnika i 8a. Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isgenaroth Opublikowano 4 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 (edytowane) 14 godzin temu, Czaro napisał: W podobnej cenie może być ciężko. Niewiele droższy jest Alpin Tour Plus, który posiada to udogodnienie (jest też trochę lżejszy). Przed wyborem czekana przeczytaj dobre poradniki skalnika i 8a. Pozdrawiam! Bardzo Ci dziękuję za pomoc :) Czekan zakupię w sklepie stacjonarnym, więc powinno udać się dobrze dobrać :) Edytowane 4 Września 2019 przez Isgenaroth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szlakowskaz.pl Opublikowano 4 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 (edytowane) Ten czekan ma lonże na rękę, więc można spokojnie się nią posłużyć zamiast gumy - oczywiste jest, że guma dodaje komfortu, ale ok. 100 pln więcej? można samemu dorobić jeżeli tak bardzo brakuje (mi osobiście nie). To naprawdę super czekan na początek (nie kosztuje dużo, jest lekki). Z czasem zobaczysz czego Ci brakuje o ile będziesz na tyle aktywna w górach zimą. Problematyczne dla mnie w tym czekanie jest bardziej to, że głowica jest lekka i się tępi szybko. Nie mniej na początek ja go polecam. Edytowane 4 Września 2019 przez Szlakowskaz.pl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi