aic71 Opublikowano 5 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Witam, Murowaniec - Krzyzne przez skrajny Granat I powrot do Murowanca przez Czerwony staw - co powiecie o takiej trasie? Ciekawa, trudna, warto? wybieramy sie na w/w 12.10 - dopiero wymyslajac trase zdalem sobie sprawe, ze nigdy nie bylem pieszo w gorach powyzej 2000mnpm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 5 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Jeśli dobrze zrozumiałam to chcesz iść Orlą Percią? W październiku będzie krótki dzień a to jest długa trasa. Może jednak coś łatwiejszego na pierwszy raz powyżej 2k? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aic71 Opublikowano 5 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Ale to co chcemy przejść to przecież jeszcze nie Orla Perć? Przełęcz Krzyzne z tego co wiem to dopiero wstęp do Orlej i to własnie tylko chcemy zrobić a potem z powrotem do Murowańca żółtym szlakiem Zgodnie z nawigacja to jakieś 7h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 6 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) @aic71 No samo Krzyżne to jeszcze nie jest Orla Perć. Ale pisałeś, że chcecie tam iść przez Skrajny Granat. A odcinek Skrajny-Krzyzne to jest Orla Perć, innej drogi między tymi miejscami nie ma. Nie doczytałam, że start ma być z Murowańca- to też trochę zmienia. Masz screen tej trasy? Bo chyba jej trochę nie rozumiem Edytowane 6 Września 2019 przez Fibi Pomyłka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Ze Skrajnego na Krzyżne jest do przejścia połowa Orlej i jak dla mnie jest to ta trudniejsza część A Ty chyba troszkę źle odczytałeś mapę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aic71 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Posypuje głowe popiołem - macie rację - faktycznie to już część orlej perci. Na czym polega trudnośc tego odcinka? Obecnie nie jestem czynnym wspinaczem skałkowym ale coś nie cos jeszcze pamiętam. Pewnie VI bym w chwili obecnej nie zrobił ale .... Czy w sytuacji gdy będzie dobra pogoda jest to do zrobienia? Czy jest szansa, że 12.10 nie będzie tam sniegu? W przypadku gdyby jednak był to raczej sobie odpuścimy - to juz by było zbyt niebezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 1 godzinę temu, aic71 napisał: Na czym polega trudnośc tego odcinka Sam oceń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aic71 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 jak będzie mokro czy śnieg to faktycznie lepiej się nie pchać ale latem to nawet V nie będzie - rozumiem, ze tam wszędzie sa łańcuchy Tylko w październiku liczyć na lato to chyba naiwność: Dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi