pmwas Opublikowano 24 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia Może wspominałem... dziadek miał dom w Koscielisku i od zawsze pamiętam te widoki. Niejako nasiąklem nimi i wrosłem w tą ziemię... Nawet jeśli wciąż jestem ceprem jak się patrzy. Dom trafił w ręce stryja i... Dla mnie jest już tylko wspomnieniem... W domu wisial miedziany kinkiet. Szukałem takiego, znalazłem, przepłaciłem... ...i mam! Ech... Cudeńko Znalazłem nawet żarówkę jak te z epoki. Mało już takich,ale Philips do piekarników jest praktycznie taka sama. Zwykła, mała, staromodna żarówka z żarnikiem... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmwas Opublikowano 1 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja (edytowane) I do kompletu... Normalnie nie przepadam za drukowanymi reprodukcjami, ale o obraz z Bystrą ciężko, a z okna obok kinkietu widać było właśnie masyw Bystrej... Taki kącik wspomnień po dawnych czasach w domu u dziadka... Sam obraz przecudnej urody, choć to niestety tania reprodukcja, bez szału... Swoją drogą. Obraz powstał w XIX wieku i tak sobie myślę... Jakie to wtedy musiało byc magiczne miejsce. Bo dziś to uczeszczany szlak turystyczny, a wtedy... No owszem hale były wypasane, więc może nie żadna odludna dzicz, ale na pewno zupełnie inny kaliber przygody niż dziś... Edytowane 1 Maja przez pmwas 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi